Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να παραταθούν οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Σχετική επιστολή έστειλε στον υφυπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας

Την ανάγκη να παραταθούν οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, τουλάχιστον κατά δύο βδομάδες, σημειώνει το ΚΚΕ, με σχετική επιστολή που έστειλε προχτές στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας.

Το πλήρες κείμενος της επιστολής, που έστειλε ο Στ. Κόρακας - με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ - προς τον υφυπουργό Οικονομικών, είναι το ακόλουθο:

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) συμμερίζεται απόλυτα τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων που με την απειλή υπέρογκων προστίμων καλούνται να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους τις προσεχείς 12 μέρες (έως 17.3.98). Για την υποβολή των δηλώσεων αυτών υπάρχει βεβαιωμένη αδυναμία του μέγιστου τμήματος φορολογουμένων να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος για το λόγο ότι βεβαιωτικά έγγραφα που υποχρεωτικά πρέπει να συνυποβάλλονται με τις δηλώσεις αυτές (π.χ., βεβαιώσεις καταβολής συντάξεων από ΙΚΑ) για πρώτη - ίσως - φορά, δεν έχουν φτάσει στους αποδέκτες τους με ευθύνη είτε του ΙΚΑ, είτε των ΕΛΤΑ.

Είναι βέβαιο ότι χωρίς αυτά τα έγγραφα οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος δεν είναι δυνατό να παραληφθούν από τις ΔΟΥ. Οι δε φορολογούμενοι πολίτες δεν έχουν άλλο τρόπο εξασφάλισης αυτών των εγγράφων πλην της παραλαβής τους από τα ΕΛΤΑ.

Το ΚΚΕ, πέρα από τη ριζική του αντίθεση στο άδικο φορολογικό σύστημα, καλεί την κυβέρνηση να παρατείνει την υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων και - πρώτα απ' όλες - των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τουλάχιστον για ένα δεκαπενθήμερο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ