Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη Βουλή οι εκποιήσεις ακινήτων του δημοσίου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ το θέμα των εκποιήσεων ακινήτων του δημοσίου, που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ). Με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας και Μαρία Μπόσκου,καλούν την κυβέρνηση να δώσει πλήρη στοιχεία για τα κτήματα του δημοσίου που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και το ποσό που εισπράχθηκε.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης - η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού - είναι το ακόλουθο:

"Για το θέμα της εκποίησης από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) του οικοπέδου - θερινού κινηματογράφου "ΟΡΦΕΑ" στην πόλη των Ιωαννίνων, κάναμε ήδη την υπ' αριθμ. 3209/8-12-97 Ερώτηση.

Σύμφωνα, όμως, με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, εκτός από το οικόπεδο του ΟΡΦΕΑ, έχει πωληθεί και άλλο δημόσιο κτήμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ υπάρχουν φήμες ότι και άλλα κτήματα του Δημοσίου έχουν πωληθεί.

Ερωτώνται, οι κ.κ. υπουργοί εάν αληθεύουν τα παραπάνω και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, ποια είναι τα κτήματα που έχουν πωληθεί, πότε και με ποιες διαδικασίες, σε ποιους και με ποιο αντίτιμο";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ