Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τα "πανωτόκια"

Με ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση η ηγεσία του Συλλόγου προειδοποιεί με "βροχή" αγωγών και αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Με "βροχή" αγωγών και μηνύσεων απειλεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Δανειοληπτών από Τράπεζες και Δημόσιους Οργανισμούς,στην περίπτωση που τελικά ψηφιστεί η ρύθμιση για τα "πανωτόκια", που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή ως τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Θανόπουλος,σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,χαρακτηρίζει "έκτρωμα" την παραπάνω ρύθμιση, που αποτελεί νομιμοποίηση της εγκληματικής πρακτικής των τραπεζών, επικρίνοντας ταυτόχρονα δήλωση του υπουργού, σύμφωνα με την οποία το σχετικό άρθρο αποτελεί χρυσή τομή και δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίησή του, γιατί οι τράπεζες, που είναι η ασπίδα της εθνικής οικονομίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Με την επιστολή αυτή, ο πρόεδρος του Συλλόγου καλεί την κυβέρνηση να μην ψηφίσει τη ρύθμιση που στρέφεται εναντίον 7 εκατ. Ελλήνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα "πανωτόκια" και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση "ο Σύλλογος και τα μέλη του δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια", αλλά θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και υποβολή χιλιάδων αγωγών και μηνύσεων στα δικαστήρια της χώρας. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά: "Πήρατε μια μικρή γεύση από την αυτή την οργή τις τελευταίες μέρες από αυτούς που είχαν κάποια διαφορά μερικών χιλιάδων δραχμών με τις παρκοεταιρίες. Μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το τι έχετε να αντιμετωπίσετε όταν ξεσηκωθούν 7 εκατ. πολίτες, μέσα στους οποίους θα υπάρχουν πολλοί που έχουν χάσει το εργοστάσιό τους, το χωράφι τους, το σπίτι τους.

Με βάση τα παραπάνω, καλείται ο υπουργός την ύστατη ώρα να σταματήσει αυτή την απροκάλυπτη υποστήριξη των τραπεζών και να τοποθετηθεί υπέρ των θέσεων του Συλλόγου. Συγκεκριμένα ζητά από τον υπουργό:

  • Να σταματήσει άμεσα τους πλειστηριασμούς.
  • Να μην επιτρέψει καμία μορφή ανατοκισμού. Η διαδικασία αυτή χαρακτηρίζεται "φρικτή τιμωρία" για το δανειολήπτη, ο οποίος αν και πληρώνει 3 φορές υψηλότερο επιτόκιο από τους Ευρωπαίους εταίρους του, έχει και πρόσθετη ποινή.
  • Τις ρυθμίσεις που εξήγγειλε να μην τις αφήσει στη διάθεση των τραπεζών, αλλά να τις αναθέσουν στις επιτροπές που προτείνει ο Σύλλογος.
  • Να ψηφίσει το 1% του ΕΦΤΕ (Ειδικός Φόρος Τραπεζικών Εργασιών) να αποδοθεί σαν πόρος στο Σύλλογο".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ρύθμιση τέλειωσε, το πρόβλημα παραμένει (2004-11-06 00:00:00.0)
Προνόμια στο κεφάλαιο, αδιαφορία για τους δανειολήπτες (2002-02-22 00:00:00.0)
Συζήτησαν για επιτόκια - πληθωρισμό και πανωτόκια (2000-01-11 00:00:00.0)
Διεργασίες για τα πανωτόκια (1999-12-07 00:00:00.0)
Ληστρική η ρύθμιση για τα "πανωτόκια" (1998-03-04 00:00:00.0)
Εκσυγχρονισμό της τοκογλυφίας αποφάσισε η κυβέρνηση (1998-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ