Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η ρύθμιση τέλειωσε, το πρόβλημα παραμένει

«Απόλυτα επιτυχημένη» κρίνει η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) την προσέλευση αγροτών και άλλων δανειοληπτών για τη ρύθμιση των οφειλών τους με βάση το νόμο για τα πανωτόκια. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε όλη τη χώρα υποβλήθηκαν 58.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 140.000 δάνεια, χωρίς όμως να διευκρινίζουν τα ποσά που θα υπαχθούν στη ρύθμιση.

Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι τα προβλήματα για τους αγρότες δεν τελείωσαν εδώ. Οι δόσεις θα αρχίσουν να τρέχουν και σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων και τα άλλα οξυμένα προβλήματα απειλούν ακόμα περισσότερο τα - έτσι κι αλλιώς - χαμηλά εισοδήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η διοίκηση της ΑΤΕ κάνει πως δε βλέπει το πρόβλημα, ισχυριζόμενη πως ο «βραχνάς των πανωτοκίων τέλειωσε», καθώς - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - «οι αγρότες κατάλαβαν το συμφέρον τους και εκμεταλλεύτηκαν την τελευταία ευκαιρία που τους έδωσε η Πολιτεία»! Λες και οι αγρότες ήταν υπεύθυνοι για την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών. Η διοίκηση της ΑΤΕ αποφεύγει να πει τι σκοπεύει να πράξει για όσους δεν προσήλθαν να ρυθμίσουν τα χρέη ή για όσους προσήλθαν, αλλά στο μέλλον δε θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν έγκαιρα τις δόσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ