Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Η «ελεύθερη αγορά» δημιουργεί τα προβλήματα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη σε σχετική Επερώτηση

Τις ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στις λαϊκές αγορές, ανέδειξε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής τόνισε είναι μεν αναγκαίοι και απαραίτητοι οι διάφοροι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αλλά σε καμία περίπτωση από μόνοι τους δεν μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εξάλλου, είπε, και αυτοί οι μηχανισμοί που σήμερα υπάρχουν δεν έχουν στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα στο χώρο των λαϊκών αγορών να μαίνεται ο πόλεμος συμφερόντων. Παρά τα όσα, συνέχισε, λέγονται από τα δύο κόμματα, δεν προωθήθηκαν οι περιφερειακές αγορές και η διακίνηση των προϊόντων μέσω των συνεταιρισμών. Αντίθετα, απαξίωσαν τους συνεταιρισμούς και έτσι οι αγρότες παραμένουν έρμαια των χονδρεμπόρων, οι οποίοι εκβιάζουν τους αγρότες παραγωγούς. Ετσι, είπε, τα προϊόντα φθάνουν πανάκριβα στις αγορές και την ίδια στιγμή οι αγρότες αποζημιώνονται με τιμές «ψίχουλα».

Ολα αυτά, κατέληξε, είναι το αποτέλεσμα της περίφημης «ελεύθερης αγοράς», στην οποία ορκίζονται με φανατισμό και τα δύο κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ