Σάββατο 6 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«Ερωτας» για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο

Κίνητρα προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού μέσα, αλλά και ...έξω από τον «αναπτυξιακό» νόμο, υποσχέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», ανέφερε ότι «παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα στον επενδυτικό τομέα και επιδεικνύεται αυξημένο ενδιαφέρον σε τομείς, όπως είναι τα νέα ξενοδοχεία, η θαλασσοθεραπεία, οι ιαματικές πηγές, το γκολφ, οι μαρίνες».

Προκειμένου να ενισχύσει αυτήν την «κινητικότητα», η κυβέρνηση προτίθεται να θεσπίσει κίνητρα για το θεματικό τουρισμό, που προσελκύει το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο. Παράλληλα, θα φροντίσει για τη «διεύρυνση του κύκλου τουριστικών επιχειρήσεων που θα καλύπτονται από τον αναπτυξιακό νόμο» και την «αύξηση του ποσοστού επιδότησης των επενδύσεων εκσυγχρονισμού ολοκληρωμένης μορφής», καθώς και για την «άρση των αντικινήτρων που αποθαρρύνουν τους επενδυτές».

Από την προσοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού διέφυγαν - για άλλη μια φορά - τόσο οι μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού, όσο και το διαρκώς συρρικνούμενο δικαίωμα των εργαζομένων για ξεκούραση και αναψυχή. Πολύ περισσότερο, οι κυβερνητικές θέσεις υπόσχονται παντός είδους διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θα πλήξει δραστικά τις μικρές επιχειρήσεις όπου επεκταθεί. Ανάλογα, το κόστος του παραθερισμού θα γίνεται όλο και πιο απαγορευτικό για τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ