Τρίτη 10 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κινηματοθέατρο Καρδίτσας η εκδήλωση της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με θέμα "80χρονα της εργατοαγροτικής συμμαχίας για την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό".

Την εκδήλωση άνοιξε ο Απ. Πιτσαβός,γραμματέας της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, ενώ στο ρόλο και τη συμβολή των κομμουνιστών της περιοχής στους αγροτικούς αγώνες και ειδικότερα στις μεγάλες κινητοποιήσεις των τριών τελευταίων χρόνων, αναφέρθηκε, στη συνέχεια, ο Γ. Νταφούλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε στην ομιλία του ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα διαβάστηκαν αποσπάσματα από βιβλία του συγγραφέα Ηλία Λεφούση και τον Τύπο της εποχής σχετικά με τα ηρωικά και συνάμα τραγικά γεγονότα του Κιλελέρ κι ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα "Μπαγλαμαδάκια".

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν εκθέσεις φωτογραφιών από τις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, καθώς και ντοκουμέντων του ΚΚΕ για το αγροτικό ζήτημα, όπως και έκθεση των πρώτων σελίδων του "Ριζοσπάστη", όπου προβάλλονται οι αγώνες της αγροτιάς.

Παραβρέθηκαν: ο Γ. Χώτος,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Θεσσαλίας του Κόμματος, οι Β. Μπούτας και Αχ. Κανταρτζής, βουλευτές του ΚΚΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος,ο δήμαρχος Παλαμά Κ. Εξαρχος,οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Κ. Μουρατιάν καιΒ. Τσαντήλας,ο Γ. Παττάκης, υποψήφιος Νομάρχης Λάρισας, ο Σπ. Τσιοτινός, υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδώνας, αντιπροσωπείες των ΝΕ του ΚΚΕ στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ