Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν αποφασίζει μόνος

Είναι ολοφάνερο ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν πήρε - ή θα πάρει μόνος του - την απόφαση να βαδίσει ουσιαστικά εκτός ΝΔ και να προχωρήσει, πιθανότατα, στην ίδρυση νέου κόμματος. Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού είναι υπόθεση γενικότερης σημασίας και άρα έχουν, κυρίαρχο, λόγο και τα μεγάλα αφεντικά και τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Παραθέτουμε, δύο αποσπάσματα από άρθρα χτεσινών εφημερίδων που "μιλούν από μόνα τους".

Η "Εξουσία"... υποδεικνύει στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ: "Είναι υποχρεωμένος να κινηθεί μέσα σε ορατό πολιτικό χρόνο και να κάνει τη μοναδική επιλογή που του επιτρέπουν οι συνθήκες, ήτοι να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα ή στην υποδαύλιση της ίδρυσης ενός νέου φορέα, τον οποίο ο ίδιος θα υποστηρίζει από το προσκήνιο".

Το "Εθνος", που από την πρώτη στιγμή είχε... ενθαρρύνει τον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα ξεπεράσει τα ποσοστά της ΔΗΑΝΑ και της ΠΟΛ. ΑΝ., χτες κινήθηκε προστατευτικά γύρω από τον επίτιμο, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον Κ. Καραμανλή γιατί θέλει "να μεταβάλει τη ΝΔ σε αυστηρά προσωποπαγές κόμμα". Πολύ σύντομα θα δούμε τα επόμενα επεισόδια του σεναρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ