Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Μεθοδεύουν νέο κύκλο ξεκαθαρίσματος

Επιταχύνονται οι υπόγειες διεργασίες για την αλλαγή του τρόπου ασφάλισης των ΙΧ και το νέο ξαναμοίρασμα της αγοράς ανάμεσα σε λιγότερες μεγάλες και κατά κανόνα πανάκριβες ασφαλιστικές εταιρίες. Την κατάργηση του επικουρικού κεφαλαίου με παράλληλα αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των θιγόμενων γιωταχήδων όχι από την εταιρία του υπαίτιου αλλά από την ίδια την εταιρία στην οποία είναι ασφαλισμένοι προτείνει και επίσημα τώρα η διοίκηση της "Ευρωπαϊκής Πίστης". Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εταιρία είναι μεταξύ εκείνων που έχοντας διαφορετική άποψη από τη γενική εκτίμηση ότι "δε συντρέχουν λόγοι για αυξήσεις στα ασφάλιστρα" επέβαλε για το 1998 αυξήσεις στα τιμολόγια ασφαλίστρων του κλάδου του αυτοκινήτου της τάξης του 11%,ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε ακόμα και η υπό κρατικό έλεγχο Εθνική Ασφαλιστική η οποία έκανε αυξήσεις 12%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης ξανάφερε χτες το θέμα της επαναφοράς των φορολογικών απαλλαγών που θέτουν οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών για τα ασφάλιστρα ζωής, στα πλαίσια της επιδίωξής τους να αποσπάσουν κομμάτι από την πίτα της κοινωνικής ασφάλισης και του ξηλώματος του κράτους πρόνοιας που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Τέλος, χτες ανακοινώθηκε η σύσταση Πρακτοριακής Ασφαλιστικής Εταιρίας με την επωνυμία ΕΥΡΩ - ΣΥΝ. Τ. μεταξύ της Ευρωπαϊκής Πίστης και της Συνεταιριστικής Τράπεζας του Νομού Σερρών. Αρχικά θα καλύπτονται μόνο οι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας, ενώ στόχος είναι στη συνέχεια η επέκταση και σε άλλους νομούς της δραστηριότητας της εταιρίας και η κάλυψη νομικών ή φυσικών προσώπων που έχουν να κάνουν με τους μετόχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ