Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις κάλπες οι υπάλληλοι της Εθνικής

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν, με την ψήφο τους, φραγμό στη συναινετική πορεία

Ανοίγουν οι κάλπες του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας τη Δευτέρα, 16 Μάρτη,οπότε και ξεκινάνε οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου, που θα διαρκέσουν έως τις 21 Μάρτη.

"Ιδιαίτερη βαρύτητα για τους 17.000 υπαλλήλους της Τράπεζας έχουν αυτές οι αρχαιρεσίες, μια και τα σενάρια για την ιδιωτικοποίηση γίνονται πλέον ορατά",τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ.Αναφερόμενη στα προβλήματα των υπαλλήλων, η ΕΣΑΚ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της Τράπεζας "στηριγμένη στη λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, επιδιώκει να λεηλατήσει και τις τελευταίες κατακτήσεις, σε ασφαλιστικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις".

Η ΕΣΑΚ σημειώνει ότι με ένα σύλλογο που βρίσκεται στην υπηρεσία του εργοδότη και της κυβερνητικής πολιτικής, η θέση των εργαζομένων καθημερινά θα χειροτερεύει. "Η ψήφος στις παρατάξεις ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ αποτελούν ψήφο στην ίδια πολιτική, αποτελούν επιβεβαίωση ότι ο σύλλογος θα παραμείνει στην κατεύθυνση του θεατή των εξελίξεων και του διαιτητή για να περάσουν το τραπεζικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η εργοδοσία τα σχέδιά τους", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο σ' αυτή την πορεία του συλλόγου, να υπερψηφίσουν το συνδυασμό της έτσι ώστε να αγωνιστεί για να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, αλλαγών στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις, για αυξήσεις στους μισθούς. Τους καλεί να "αντιτάξουν στον δήθεν "μονόδρομο" που ακολουθούν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα δεκανίκια τους, το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, το δρόμο της ρήξης με τις επιλογές αυτές, να συγκροτήσουν ένα πλατύ μέτωπο δράσης πάνω στα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν μετά τις εκλογές".

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζεται: "Η αλλαγή των συσχετισμών και η σημαντική ενίσχυση της ΕΣΑΚ αποτελεί το σίγουρο δρόμο για μια άλλη πορεία στον ΣΥΕΤΕ, η καταδίκη των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ θα αποτελέσει το καλύτερο μάθημα σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για τη λαθεμένη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ