Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται

"Το κτίριο της Βαλτετσίου 42 ανήκει στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας".Το σύνθημα αυτό κυριαρχούσε στο τεράστιο πανό που αναρτήθηκε χτες το απόγευμα στο κτίριο της οδού Βαλτετσίου. Καλλιτέχνες, κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων ένωσαν τη φωνή τους, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου.

"Οι αγώνες μας έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα", τόνισε η πρόεδρος του ΕΕΤΕ, Εύα Μελά."Μετά την Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, το απόγευμα της Δευτέρας, η κυβέρνηση υποσχέθηκε την οριστική παραχώρηση του κτιρίου στο ΕΕΤΕ.Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, για να γίνουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις πραγματικότητα".

Στη συνέχεια, το μέλος του ΔΣ του ΕΕΤΕ Ντιάνα Αντωνακάτου αναφέρθηκε στο Γολγοθά των εικαστικών, στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και στους 15χρονους αγώνες του Επιμελητηρίου για την απόκτησή του.

"Από κοινού θα παλέψουμε για να γίνει εδώ η στέγη των εικαστικών, για να μείνει αυτός ο χώρος στον πολιτισμό, στους κατοίκους της περιοχής", ανέφερε, εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, ο Γιώργος Παπαντωνίου,ενώ ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" Θανάσης Φίλιος κάλεσε τους εικαστικούς και τους κατοίκους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, έως ότου λυθεί οριστικά αυτό το θέμα και ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, ο Βασίλης Κολοβός,από την ΠΟΘΑ, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων των Εξαρχείων κ.ά.

Η. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ