Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ - ΑΕΚ 2 - 1
Παγωμένο φινάλε...

Οδυνηρός αποκλεισμός της Ενωσης στις καθυστερήσεις του αγώνα, βάζει σε κίνδυνο και την κατάκτηση της 8ης προνομιούχου θέσης

Από χτες η ΑΕΚ έγινε συνώνυμη της λέξης "αυτοκτονία". Κατάφερε, διότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει 2 - 1 απ' τη Λοκομοτίβ και ν' αποχαιρετήσει την 4άδα του Κυπελλούχων. Ετσι τίθεται σοβαρά, πλέον, από τους Ρώσους, υπό αμφισβήτηση και η κατάληψη από την Ελλάδα της 8ης προνομιούχου θέσης.

Ο "κιτρινόμαυρος" που έχει συνδυάσει τ' όνομα του με το γκολ, ο Ντέμης Νικολαϊδης, έγινε χτες ο μοιραίος παίχτης του "δικεφάλου". Το σκορ ήταν 1 - 1 και το ρολόι έδειχνε το 90. Ο Σέμπουε βγήκε στην αντεπίθεση και γύρισε την μπάλα περίπου στη γωνία της μικρής περιοχής. Ο Νιγματούλιν ήταν εκτός θέσης και όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν. Ομως ο Νικολαϊδης, υπερβολικά σίγουρος, έκανε ένα χλιαρό πλασέ και ο Τζουγκαϊνοφ πρόλαβε να διώξει οριακά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η καταστροφή για την Ενωση ολοκληρώθηκε στο 92. Ο Χαρλάτσεφ για πολλοστή φορά βρέθηκε μόνος σε θέση μέσα αριστερά, σέντραρε και ο Γκουρένκο με κεφαλιά έστειλε τη Λοκομοτίβ στην επόμενη φάση του θεσμού και την ΑΕΚ στα... τάρταρα.

Σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων, οι γηπεδούχοι δίκαια "σφράγισαν" το εισιτήριο της πρόκρισης. Από την αρχή είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Με ηρεμία, σιγουριά και κυρίως οργάνωση προσπαθούσαν να φτάσουν στο ποθητό. Απ' την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν καταβληθεί απ' το άγχος. Μπήκαν φοβισμένοι και αυτό φαινόταν χαρακτηριστικά στον πανικό που συχνά - πυκνά δημιουργούνταν στην άμυνα όπου είχαν "κατασκηνώσει". Παρ' όλα αυτά έκλεισαν το ημίχρονο χωρίς ν' απειληθούν σοβαρά.

Η αρχή της επανάληψης έδωσε την αίσθηση πως οι "κιτρινόμαυροι" ξεπέρασαν το άγχος και θα μπορούσαν ν' αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Αλλά στο 53 από λάθος του Καλιτζάκη ο Τζανάσια έβγαλε μόνο τον Χαρλάτσεφ που δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1 - 0. Η ΑΕΚ αντέδρασε και δημιούργησε 2 ευκαιρίες αλλά Νιγματούλιν και Χαρλάτσεφ τής αρνήθηκαν το γκολ. Ομως στο 66 ο Τζουγκαϊνοφ ανέτρεψε τον Μαλαδένη και ο Κοπιτσής κάνοντας το 1 - 1... ξανάβαψε την πρόκριση κίτρινη.

Η ελληνική ομάδα αδικαιολόγητα ξανακλείστηκε στα καρέ της και το σφυροκόπημα των γηπεδούχων επαναλήφθηκε. Πέτυχαν δύο γκολ που σωστά ακυρώθηκαν ως οφ σάιντ και έβλεπαν τον Ατματσίδη να 'χει... κατεβάσει τα ρολά. Καρδιοχτύπησαν στο 81 αλλά σουτ του Νικολαϊδη έδιωξε άψογα ο Νιγματούλιν.

Τώρα πλέον στην ΑΕΚ κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την επόμενη μέρα. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι πως άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις, που σύμφωνα με κάποιους θα 'χουν τη μορφή... χιονοστιβάδας.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Νιγματούλιν, Τζουγκαϊνοφ, Τσερεφτσένκο, Αριφούλιν, Γκουρένκο, Σολομάτιν, Κοσολάποφ, Γκάρας, Λοσκόφ (25 Τζανάσια), Χαρλάτσεφ, Μαμίνοφ.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μαχαιρίδης, Κασάπης, Κωστένογλου, Μαλαδένης (88 Κεφαλάς), Νικολαϊδης, Κοπιτσής, Καλιτζάκης, Γκρέταρσον, Σαβέφσκι (65 Σέμπουε), Μανωλάς.

Ο πολύ καλός διαιτητής Μερκ "κιτρίνισε" τον Μανωλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ