Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αγωνία για τέσσερις

Γιουβέντους, Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Μονακό στην κληρωτίδα της Λοζάνης για τα ημιτελικά της μεγάλης διοργάνωσης

Η αυλαία της προτελευταίας πράξης της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει σήμερα στη Λοζάνη, όπου πραγματοποιείται η κλήρωση των ημιτελικών με την αγωνία των τεσσάρων μονομάχων να φτάνει στο κατακόρυφο.

Η κάτοχος του τροπαίου, γερμανική Ντόρτμουντ, η ιταλική Γιουβέντους, η ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης και η γαλλική Μονακό θα μπουν σήμερα στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ για τους ημιτελικούς, με σκοπό την είσοδό τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Οποια και να είναι τα ζευγάρια που θα βγάλει σήμερα η κλήρωση, το σίγουρο είναι ότι κάθε άλλο παρά προγνωστικά μπορεί να γίνουν. Αλλωστε, όπως έδειξαν και οι επαναληπτικοί αγώνες της προημιτελικής φάσης, οι τέσσερις ομάδες που απέμειναν ούτε από έδρες ούτε από προγνωστικά καταλαβαίνουν.

Η Γιουβέντους κατάφερε μπροστά σε 100.000 Ουκρανούς να μετατρέψει σε περίπατο το ντέρμπι με την Ντιναμό, που είχε αποσπάσει πολύτιμη ισοπαλία 1 - 1 στο Τορίνο, αλλά τη νίκησε στο Κίεβο και μάλιστα με το βαρύ 4 - 1. Δημιουργός της μεγάλης νίκης - πρόκρισης ο Φίλιππο Ινζάγκι, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τα τρία από τα τέσσερα γκολ (29, 65, 73), ενώ το θρίαμβο συμπλήρωσε με εκπληκτικό γκολ ο Ντελ Πιέρο στο 89. Προς στιγμήν οι Ουκρανοί είχαν αναπτερώσει τις ελπίδες τους αφού ισοφάρισαν σε 1 - 1 με τον Ρεμπρόφ στο 54.

Στη γερμανική μονομαχία η κάτοχος του τίτλου Ντόρτμουντ παρέμεινε ζωντανή στο σκοπό της να διατηρήσει και φέτος τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αφού νίκησε με 1 - 0 την συμπατριώτισσά της Μπάγερν Μονάχου. Ο Στεφάν Σαπουϊζά πέτυχε το καθοριστικό γκολ της συνάντησης στο 109, αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 0 - 0 όπως και το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο.

Στην Αγγλία σημειώθηκε η έκπληξη της προημιτελικής φάσης, αφού η γαλλική Μονακό έβαλε τέλος στα όνειρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Μόλις στο 5 ο Τρεζεγκέ, που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας από τον προπονητή του, Ζαν Τιγκανά, άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους βάζοντας τα θεμέλια της μεγάλης πρόκρισης. Οι "μπέμπηδες" που, ας σημειωθεί, αγωνίζονταν με ελλείψεις βασικών παικτών λόγω τραυματισμών, προσπάθησαν να ανακάμψουν αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποφύγουν την ήττα αφού ισοφάρισαν με τον Σόλκιερ στο 53. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 0 - 0.

Το πιο ήσυχο απόγευμα από όλες τις ομάδες πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης, όπου με τον αέρα του 1 - 1 της Γερμανίας δε δυσκολεύτηκε να νικήσει την Μπάγερν Λεβερκούζεν με 3 - 0 χάρη στα γκολ των Καρεμπέ (49), Μοριέντες (57), Ιέρο (89).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ