Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΔΡΙΑΝΕΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
"Απειλείται βλάβη"

Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να αποφάσισε την αναστολή των έργων στο Αδριάνειο Υδραγωγείο του Δήμου Νέας Ιωνίας, αλλά ο δήμος αγνοεί το ΣτΕ και επιτρέπει τη συνέχιση έργων που είχαν ανατεθεί στην κοινοπραξία"Δομοστατική ΑΕ και Τσιούρη - Γκικάκη".

Οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλοι του Δάσους, του Πράσινου και του Φυσικού Περιβάλλοντος, κοινοποιήθηκαν στις 13 Μάρτη τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στους εκπροσώπους των εταιριών, οι οποίοι και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν. Ετσι συνέχισαν να συμπεριφέρονται στον αρχαιολογικό χώρο ως εξής: ανοίγοντας δρόμους, κατασκευάζοντας στηθαία από μπετόν, διαμορφώνοντας τεχνητή λίμνη και πρανή κ.ά.

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος προσέφυγε στο ΣτΕ μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και απόφαση του υπουργού να γίνουν έργα ανάπλασης στο λόφο της Αγ. Ολγας, που βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον του μνημείου. Τα έργα που εγκρίθηκαν, κατά πολύ τροποποιημένα από εκείνα που πρότεινε αρχικά ο δήμος, είναι η εγκατάσταση αναψυκτηρίου μόνο στο ισόγειο της δεξαμενής, που βρίσκεται στο λόφο Αγ. Ολγας, η δεντροφύτευση του λόφου και η αναβίωση της κοίτης του ποταμού στο Αδριάνειο.

Πάντως, το ΣτΕ έκρινε ότι "απειλείται βλάβη εις τον περιβάλλοντα το μνημείον χώρον και την στατικήν των πεσσών, δυσχερώς επανορθώσιμος...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ