Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κινηματογραφιστής" και ταινίες

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του περιοδικού "Κινηματογραφιστής", που ανάμεσα στα άλλα θέματα της ύλης του περιλαμβάνει: Συνέντευξη του διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη για τη νέα ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Η αιωνιότητα και μια μέρα". Συνέντευξη του μουσικού Νίκου Κυπουργού με αφορμή τη συμμετοχή του στην ταινία "Black Out" του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Συνέντευξη του διευθυντή της Ταινιοθήκης της Ελλάδας Θόδωρου Αδαμόπουλου. Συζήτηση με τον σκηνοθέτη "Alien: Η Αναγέννηση" και άρθρο του Κώστα Γαβρά με τίτλο "Το θέαμα που έχει άποψη. Η εξέλιξη του πολιτικού κινηματογράφου σήμερα".

Το τεύχος παρουσιάζει και το πρώτο ελληνικό επαγγελματικό animation που θα παρουσιαστεί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, με τίτλο "Πλάτων και Πανδώρα",καθώς και ένα κείμενο για τις τεχνικές δυνατότητες μεταφοράς της εικόνας από βίντεο σε φιλμ, με αφορμή την ταινία "No budget story" του Ρένου Χαραλαμπίδη. Επίσης, ο "Κινηματογραφιστής" περιλαμβάνει ρεπορτάζ για γυρίσματα ταινιών, κινηματογραφικά φεστιβάλ, παρουσιάσεις κινηματογραφικής τεχνολογίας, ενημέρωση για σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, διανομές ταινιών κ. ά.

Τέλος, το περιοδικό συνεχίζει τον πανελλήνιο διαγωνισμό σεναρίου.Η κατάθεση των σεναρίων θα διαρκέσει έως το τέλος του 1998. Σημειώνουμε ότι η εκδοτική ομάδα του περιοδικού αναλαμβάνει την υποχρέωση να γυρίσει σε φιλμ το καλύτερο σενάριο.

  • Σε αίθουσες του εξωτερικού θα προβληθεί η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καβάφης",ξεκινώντας σε λίγες ημέρες από τον παρισινό κινηματογράφο "Accatone".Συγχρόνως με την προβολή, στο φουαγιέ του κινηματογράφου, θα υπάρχει μόνιμη έκθεση με υλικό και φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας. Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ και αυτές τις μέρες προβάλλεται στην Αυστραλία. Ακολουθούν Αγγλία, Σαν Φραντσίσκο κ. ά.
  • "Υιοθετήστε έναν παππού",είναι το σλόγκαν και η κεντρική ιδέα του σεναρίου, που υπογράφουν οι Ιταλοί Μπ. Ζαππόνι και Αννα ντι Φραντσέσκα.Οι σκέψεις, οι ιδέες και τα κείμενα, θα ζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη μια τρυφερή ιστορία, ελληνοϊταλογαλλικής συμπαραγωγής, με τον τίτλο "Αντόνιο".Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το Μάη και θα γίνουν και στις τρεις χώρες.
  • Τη δημιουργική συνάντηση των Βέρνερ Χέρτζογκ (σκηνοθέτης) και Κλάους Κίνσκι (ηθοποιός) απαθανατίζουν 55 φωτογραφίες του φωτογράφου, κάμεραμαν και αρθρογράφου Μπέατ Πρέσερ,που παρουσιάζονται μέχρι 9 Απριλίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στους δύο καλλιτέχνες του κινηματογράφου τη Δευτέρα (8μ.μ. ) θα προβληθεί η ταινία "Αγκίρε, η μάστιγα του Θεού" (1972). Επίσης, στις 1, 6 και 8 Απριλίου θα προβληθούν τρεις ακόμα ταινίες του Χέρτζογκ, με πρωταγωνιστή τον Κλάους Κίνσκι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αποψινές επιλογές (2012-02-23 00:00:00.0)
Ανοίγει αυλαία (2006-11-08 00:00:00.0)
Φιλμικές «εικόνες» για το ρατσισμό (2001-11-01 00:00:00.0)
«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στο Τορόντο (2001-08-08 00:00:00.0)
Συνάντηση νέων κινηματογραφιστών (1998-07-23 00:00:00.0)
Κινηματογράφος της Μεσογείου (1998-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ