Κυριακή 22 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Μαζικές κινητοποιήσεις κατά των πυρηνικών

ΑΧΑΟΥΣ.-

Η γερμγνική Αστυνομία έστρεψε κανόνια νερού εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές από όπου θα περνούσαν βαγόνια με ραδιενεργά απόβλητα προχθές, σε μια άσκοπη επίδειξη δύναμης: ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των αρχών στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν αυτήν την τεράστια επιχείρηση για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές (που διαμαρτύρονται για την ταφή των πυρηνικών αποβλήτων) από την πορεία του φορτίου. Κατά το πρακτορείο "Ρόιτερ", υπήρξαν πολυάριθμες συλλήψεις και τραυματισμοί.

Υπήρξε ένας νεκρός αστυνομικός, τον οποίο παρέσυρε κατά λάθος αμαξοστοιχία. Οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι διαδηλωτές "δε φέρουν καμιά ευθύνη για το δυστύχημα".

Η Γερμανία καλύπτει το 1/3 των ενεργειακών της αναγκών από πυρηνικά εργοστάσια. Τα απόβλητα αποθηκεύονται διά της ταφής στο Βορρά. Ομως, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις δυσαρέσκειας των πολιτών όσον αφορά την εφαρμοζόμενη πολιτική στο πυρηνικό ζήτημα και τους κινδύνους από τη μεταφορά των αποβλήτων.

Η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Αντελα Μέρκελ, είπε πάντως χθες ότι η μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων "θα συνεχιστεί", βάσει του ενεργειακού προγράμματος που χαράχτηκε το 1979...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ