Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόκληση στην πρόκληση!

Η ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλάζει αυθαίρετα τα σχέδια συλλογικών συμβάσεων των συλλόγων και ο πρόεδρος "καθαρίζει" με ύβρεις και απειλές!

"Λύνει και δένει" στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ, αγνοώντας τις προτάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για τις νέες συμβάσεις εργασίας, διαμορφώνοντας κατά το δοκούν τα προς διαπραγμάτευση σχέδια και εξυβρίζοντας όσους εργαζόμενους αντιδρούν. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής της ήταν η απόφαση του προέδρου Αγγ. Φραγκόπουλου να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την ομόφωνη πρόταση όλων των σωματείων των υπαλλήλων συμβολαιογραφείων της χώρας για τη σύμβασή τους και να καταθέσει στους εργοδότες σχέδιο σύμβασης που διαμόρφωσε μόνος του!

Συγκεκριμένα στην πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση στις 20 του μήνα η εκπρόσωπος των υπαλλήλων Ελένη Αβαγιανού διαπίστωσε ότι το κείμενο που είχε σταλεί στους συμβολαιογράφους από την Ομοσπονδία δεν περιλάμβανε σημαντικά αιτήματα των εργαζομένων. Στη συνέχεια ζήτησε να οριστεί νέα συνάντηση και η συζήτηση να γίνει επί του κειμένου που είχαν διαμορφώσει οι Σύλλογοι των υπαλλήλων. Η πρότασή της αυτή "εξόργισε" τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο οποίος απευθυνόμενος στη συνδικαλίστρια της είπε: "Σταμάτα αμέσως, επ' αυτού δε θέλω κουβέντα, το "κόβεις" αυτή τη στιγμή, άκουσες;" και "αν δε σ' αρέσει να σηκωθείς να φύγεις"!

Αντιδρώντας στην προκλητική συμπεριφορά του προέδρου της ΟΙΥΕ, ο Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, ενώ ζητάει να αποχωρήσει ο πρόεδρος από τη διαπραγματευτική επιτροπή. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου - η οποία υπογράφεται και από τους Συλλόγους της Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας, Βόλου και Κρήτης - καταγγέλλεται ότι: "Η στάση του προέδρου ήταν αυταρχική και αντισυναδελφική. Δρώντας αυθαίρετα, αγνόησε αιτήματα και αποφάσεις του κλάδου για να επιβάλλει δικές του σκοπιμότητες. Στοχεύει στην υποβάθμιση των πρωτοβάθμιων σωματείων και στη χειραγώγηση των διεκδικήσεών τους, όχι με αγωνιστική δράση, αλλά μέσα από γραφειοκρατικούς και διαμεσολαβητικούς μηχανισμούς".

Η πρόταση των Συλλόγων περιλάμβανε μεταξύ άλλων βασικό μισθό 200.000 δραχμές, διετή κλιμάκια με αύξηση 5.000 δραχμές για κάθε διετία και 7.000 για εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 10ετία και χορήγησή της μέχρι και 40 χρόνια υπηρεσίας, ένταξη των υπαλλήλων στο Ταμείο Ασφάλισης Συμβολαιογράφων, κάτι που προβλέπεται από σχετικό Νόμο, θεσμοθέτηση της ΑΤΑ, απαγόρευση απολύσεων την τελευταία πενταετία πριν τη συνταξιοδότηση, γονικές άδειες με αμοιβή κ. ά. Ολα τα θεσμικά διαγράφτηκαν από το σχέδιο σύμβασης που διαμόρφωσε η ΟΙΥΕ, ενώ τα οικονομικά αιτήματα συμπυκνώθηκαν σε ένα γενικό και αόριστο αίτημα για κάλυψη απωλειών και προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ