Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρίσιμες εκλογές στην ΠΕΣΙΝΕ

Με ανοιχτή της επιστολή προς τους εργαζόμενους η ΤΕ της ΕΣΑΚ τούς καλεί να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σωματείο τους

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να δώσουν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο και να ενισχύσουν την ΕΣΑΚ,καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης Αλουμίνιον της Ελλάδος,με ανοιχτή της επιστολή η Τοπική Επιτροπή της ΕΣΑΚ ενόψει των αρχαιρεσιών στις 31/3 και 1/4/98.

Απευθυνόμενη η ΤΕ της ΕΣΑΚ προς τους εργαζόμενους, επισημαίνει ότι: "Αυτές οι εκλογές αποκτούν μεγάλη βαρύτητα και σημασία γιατί γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει σε μια συνολική και ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων". "Είναι χαρακτηριστική - συνεχίζει - η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το 8ωρο, μια κατάκτηση που σηματοδότησε παγκόσμια την πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος. Η επίθεση της κυβέρνησης επιδιώκει τη διαιώνιση της κυριαρχίας του κεφαλαίου και το βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης για να γεμίσουν περισσότερο τα πουγκιά των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών". Δεν είναι τυχαίο, τονίζει σε άλλο σημείο η ΤΕ της ΕΣΑΚ, ότι η ΠΕΣΙΝΕ είναι μια από τις πρώτες μονοπωλιακές επιχειρήσεις που αξιοποιεί αυτή την πολιτική (ελαστικές μορφές απασχόλησης, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συρρίκνωση προσωπικού, εντατικοποίηση). Σ' αυτά τα πλαίσια επιχειρεί να επιβάλει το πρόγραμμα "ΠΡΟΚΛΗΣΗ".Σ' αυτόν τον προγραμματισμό η ΠΕΣΙΝΕ έχει ως "χειριστή κομπιούτερ" την "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υπουργούς της".

Στη συνέχεια αναφερόμενη η ΤΕ της ΕΣΑΚ στη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), σημειώνει: "Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις κορόνες, κρύβεται η υποχώρηση, ο συμβιβασμός και τα μικροκομματικά συμφέροντα ορισμένων".Δεν πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή κανενός η στάση της πλειοψηφίας στις προειδοποιήσεις της ΕΣΑΚ, για το τι επιφύλασσε η ιδιωτικοποίηση της ΠΕΣΙΝΕ, για τις παροχές και κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και για το θέμα της απασχόλησης.

"Τελευταία, τονίζει στην "ανοιχτή της επιστολή" η ΤΕ της ΕΣΑΚ, στη γενική συνέλευση και με αφορμή την "έγκριση" από τα μέλη του πακέτου των αιτημάτων, είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι η συγκεκριμένη πλειοψηφία δε θέλει και δεν μπορεί να πετύχει διμερή προς όφελος των εργαζομένων αφού κινείται στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, γι' αυτό την καλέσαμε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Τα γεγονότα, δυστυχώς, μάς δικαίωσαν. Οχι μόνο η διμερής έμεινε πίσω, αλλά από τη διεύθυνση έγινε μια απίστευτη, θρασύτατη, προκλητικότατη ενέργεια που ήρθε να τραυματίσει πιο πολύ το ήδη τραυματισμένο, με ευθύνη της πλειοψηφίας, θεσμό του σωματείου. Η διοίκηση της εταιρίας επικαλούμενη αναξιοπιστία του ΔΣ του σωματείου, όρισε αντιπρόσωπο για τις μελλοντικές συζητήσεις "μέχρις ότου έμπρακτα δείξει το ΔΣ ότι έγινε αξιόπιστος συνομιλητής της"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ