Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ε, όχι και τα λιμάνια!

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή για την απόφαση της κυβέρνησης, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Την προστασία και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας, που αποτελούν χώρο στρατηγικής και εθνικής σημασίας, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Νίκος Γκατζής,απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.

"Εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή της πολιτική, του άγριου νεοφιλελευθερισμού, η κυβέρνηση δε διστάζει μπροστά σε τίποτα, ιδιωτικοποιώντας ακόμα και τα λιμάνια της χώρας", σημειώνεται στην Ερώτηση των βουλευτών και συνεχίζουν: "Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση, καθώς ιδιωτικοποιείται ένας χώρος στρατηγικής και εθνικής σημασίας. Το θέμα είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύουν ούτε τα έωλα "επιχειρήματα" που ψελλίζει η κυβέρνηση όταν προσπαθεί να δικαιολογήσει το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αφού τα λιμάνια είναι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις". Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

"Να διαμορφωθεί με την αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων μια πολιτική βελτίωσης και αξιοποίησης των λιμανιών, τα οποία πρέπει να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους.

Να διατηρηθούν και να βελτιωθούν ουσιαστικά οι εργασιακές σχέσεις και όχι να ανατραπούν φτάνοντας μέχρι και την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ