Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο εκτός τειχών Αθήνας

Με τρεις νέες παραγωγές συνεχίζει τη δραστηριότητά του το ΚΘΒΕ.Πρόκειται για το "Ντουέντε" του Λόρκα,το "Μας συγχωρείτε κύριε Σαίξπηρ" από το "Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης" και τη "Λίγεια" του Τζουζέπε Τομάζι ντε Λαμπεντούζα.Το "Ντουέντε" παρουσιάζεται στο θέατρο "Αυλαία",σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα,σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια Κώστα Παλαμίδη.Παίζουν: Ολγα Αλεξανδροπούλου, Κώστας Γακίδης, Μαρία Γουσίου και Γιώργος Κώτσος.Στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το "Χοροθέατρο" παρουσιάζει την παράσταση "Μας συγχωρείτε κύριε Σαίξπηρ" σε χορογραφία Χάρη Μανταφούνη.Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και τα κοστούμια της Κλερ Μπρέισγουελ. Χορεύουν: Μαρλέν Βερσιούρεν, Κώστας Γεράρδος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Χαρά Θεοτοκάτου κ. ά. Η "Λίγεια" θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Αυλαία", από τις 27 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου, σε μετάφραση Νάσου Βαγενά,σκηνοθεσία Ματίνας Μόσχοβη,σκηνικάΜένης Τριανταφυλλίδου και μουσική επιμέλεια Λοράν Ντε Τζόρτζιο.Παίζουν:Οδυσσέας Γωνιάδης, Παύλος Ελευθεριάδης και Σάκης Πετκίδης.

  • Την έκτη θεατρική παραγωγή του για τη χειμερινή περίοδο ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου,φιλοδοξώντας να συνεχίσει την ενότητα "Λογοτεχνία επί σκηνής",που περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του για δεύτερη χρονιά. Πρόκειται για τη μουσική παράσταση "Οπου και να ταξιδέψω... " - Στιγμές και μνήμες Γιώργου Σεφέρη,που έκανε πρεμιέρα την περασμένη βδομάδα, στη Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου. Το ρόλο του ποιητή ερμηνεύει ο Γιάννης Φέρτης.Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Νίκος Παρθένης. Συμμετέχει το χοροθέατρο "Οκτάνα" του Κωνσταντίνου Ρήγου με τις χορεύτριες Ρούλα Κουτρουμπέλη, Ελενα Τοπαλίδου, Ελενα Ευαγγελοπούλου.Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Χάρης Ασημακόπουλος, Γιάννης Κοτσαρίνης και ο πιανίστας Ζαφείρης Κουκουσέλης.Η παράσταση ανεβαίνει σε σενάριο Α. Κ. Χριστοδούλου και Θέμη Μουμουλίδη,σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και χορογραφίες Κωνσταντίνου Ρήγου.
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας παρουσιάζεται ο "Χαρτοπαίκτης" τουΜ. Χουρμούζη από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα και σκηνικά - κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Βάνα Ζάκκα, Αρης Τσιούνης, Βασίλης Βασιλάκης, Κωστής Κούκιος, Κώστας Πασπάλης, Χρίστος Γεωργίου.Στην παράσταση παίρνουν μέρος και παίζουν οι μουσικοί Δημήτρης Καρπέτας (βιολί) και Κώστας Καραγιάννης (σαντούρι). Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι 11 Απριλίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ