Τετάρτη 25 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύπτυχοι "κύκλοι"
  • Εκδήλωση με θέμα "Οι νέοι Ελληνες εκδότες: Πώς είδαν το παρελθόν και αντιμετωπίζουν το μέλλον", οργανώνουν αύριο Πέμπτη, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθήνας και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλιοπωλών, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της έκθεσης για την "Ιστορία των Εκδοτικών Οίκων στην Ελλάδα 1900 - 1940".
  • "Το βάθος και η προέκταση της Δελφικής Ιδέας", είναι το θέμα που συζητείται αύριο στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του κύκλου "Οι Δελφοί της Εύας και του Αγγελου Σικελιανού". Εισηγητές της εκδήλωσης είναι καθηγητής Τζον Αντον,την εισήγηση του οποίου θα διαβάσει ο Γιάννης Δάλλας και η συγγραφέας Βιβέτ Τσαρλαμπά - Κακλαμάνη.Η βραδιά θα κλείσει με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, που θα ερμηνεύσει τις "Ωκεανίδες", σε μουσική Εύας Σικελιανού, υπό τη διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Παράλληλα, λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.
  • Στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφωτικών θεμάτων με τίτλο "Ερμηνεύοντας" του Ιδρύματος Γουλανδρή - Χορν (Μ. Αυρηλίου 5, Πλάκα), αύριο (7.30μμ), ο καθηγητής Δημήτρης Μαρωνίτης θα μιλήσει για την "Πρώτη και Πρότυπη Συλλογική Μάχη στην Ιλιάδα".Επίσης, στον κύκλο "Θέματα Κοινωνικής Εργασίας",την Παρασκευή 27/3 διοργανώνεται συζήτηση με θέμα "Οι απειλές που δέχεται το Κράτος Πρόνοιας και η θέση της Κοινωνικής Εργασίας στην Ελλάδα".
  • Με το συγγραφέα του "Μάγου", της "Ερωμένης του Γάλλου Ανθυπολοχαγού", του "Εβένινου Πύργου" κ.ά., Τζων Φόουλς θα μιλήσει αύριο (8.30μμ) το ελληνικό κοινό στην Αίθουσα Τέχνης της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.Θα προλογίσει η πεζογράφος Νένη Ευθυμιάδη και θα μιλήσουν οι συγγραφείς Νίκος Δήμου και Φαίδων Ταμβακάκης.Συντονίζει ο αν. καθηγητής Βαγγέλης Αθανασόπουλος.Ο Κώστας Καζάκος θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Τζων Φόουλς και θα προβληθούν σκηνές από κινηματογραφικές μεταφορές έργων του.
  • Αύριο, επίσης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται η έκθεση του Πέρη Ιερεμιάδη και θα παραμείνει ανοιχτή έως 7 Απρίλη. Επίσης την ίδια μέρα στην αίθουσα "Αντώνη Τρίτση" του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάζεται το έργου του συνθέτη Βασίλη Χατζηλούκα "Συνομιλίες με την Αμμόχωστο",υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Παγιάτη,σε ποίηση Στέφανου Ζυμπουλάκη.Απαγγέλλει ο ηθοποιός Στέφανος Ιατρίδης.Ερμηνεύει ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου.Συμμετέχει η χορωδία "Μανώλης Καλομοίρης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ