Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε νέα φάση τα μαγειρέματα

Καταρτίζονται φωτογραφικές προδιαγραφές που προσανατολίζουν στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες

Σε νέα φάση μπαίνουν τα μαγειρέματα για το υπό εξέλιξη πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Χτες είχαν συνάντηση ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο,με αντικείμενο την προετοιμασία του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας) που θα γίνει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Α. Τσοχατζόπουλου, στόχος αυτής της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ είναι η έγκριση των γενικών κατευθύνσεων για τη νέα πολιτική αεράμυνας και για τον τύπο των μαχητικών αεροσκαφών που θα επιλεγούν για αγορά. Θα ληφθούν δηλαδή, όπως είπε, αποφάσεις για την έκταση, το είδος, αλλά και την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων μέσων αντιαεροπορικής προστασίας. Επίσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα για να πάρει την τελική του μορφή και να προωθηθεί στη Βουλή, καθώς και το θέμα του Ταμείου Εθνικών Εξοπλισμών. Ο υπουργός Αμυνας επισήμανε ότι για τη συνολική ολοκλήρωση των μεγάλων παραγγελιών του εξοπλιστικού προγράμματος (αεροπλάνα και αντιαεροπορικά) θα απαιτηθούν και άλλες συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ τους επόμενους μήνες.

Η όλη μεθόδευση, με την αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των κυβερνητικών οργάνων και τη διαρκή μετάθεση της λήψης των τελικών αποφάσεων για ένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι η υλοποίησή του θα κάλυπτε την πενταετία 1996 - 2000 έχει όλα τα χαρακτηριστικά μαγειρέματος με τελικό σκοπό την αλλοίωση των προδιαγραφών, ώστε αυτές που τελικά θα διατυπωθούν να φωτογραφίζουν συγκεκριμένα αεροπλάνα και αντιαεροπορικά αμερικανικής προέλευσης.

Ο υπουργός Αμυνας απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν από την υποτίμηση της δραχμής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπές, λέγοντας ότι τα ερωτήματα θα απαντηθούν τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ