Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είμαστε όλοι Αλβανοί!

Υποκρισία χωρίς όριο. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να σημειωθεί παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τη στάση των κυβερνώντων και των διαφόρων πολιτικών ταγών του αστικού κράτους, σχετικά με το θέμα της "αλβανοφαγίας" και του ρατσισμού που καλλιεργείται ποικιλοτρόπως. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και οι ιθύνοντες των αστικών πολιτικών σχηματισμών, συμπεριφέρονται περίπου ως Πόντιοι Πιλάτοι. Και αυτό όταν, την ίδια ώρα, άνθρωποι που ανήκουν στις γραμμές τους ενισχύουν ευθέως το παραλήρημα της "εθνοφυλετικής κάθαρσης" και ρίχνουν νερό στο μύλο της αιματολογικού τύπου απόδοσης ευθυνών για την εγκληματικότητα. Οσο για τα - ιδιωτικά κυρίως - ΜΜΕ του απύθμενου θράσους, τι να πει κανείς; Αυτοί οι ίδιοι που επί μακρόν έχουν μετατρέψει όλους τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα σε υποψήφιους δράστες εγκλημάτων πριν ακόμα αυτά γίνουν, έρχονται τώρα να συνεχίσουν την ίδια αθλιότητα με ολίγον από αναφορές στη... δεοντολογία.

***

Αλήθεια, όμως, πόσο "αθώο" είναι το επίσημο κράτος και οι ηγεσίες του για το "μικρομεσαίωνα", όπως αποκάλεσε ο Δ. Ρέππας το κλίμα των ημερών, προσπαθώντας να αποσείσει από τις κυβερνητικές πλάτες τις ευθύνες που τους αναλογούν; Δεν είναι η κυβέρνηση και το κράτος, του οποίου τις υποθέσεις διαχειρίζεται, που έχουν χωρίσει τους ανθρώπους σε α' και β' διαλογής, ανάλογα με την εθνικότητά τους; Δεν είναι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη που έκανε "δώρο" στους εφοπλιστές την απόφαση να μην ασφαλίζουν τους αλλοδαπούς ναυτεργάτες που πνίγονται στα καράβια τους; Δεν είναι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη που αρχικά απέκλεισε τους Αλβανούς από τις ρυθμίσεις για τους λαθρομετανάστες, για να τους εντάξει αργότερα στα πλαίσια της αξιοποίησής τους ως επιπλέον "λάφυρο" στο πακέτο διαπραγμάτευσης με τη γειτονική χώρα; Δεν είναι υπουργός αυτής της κυβέρνησης ο κ. Ρωμαίος, ο οποίος από την Αυστραλία ευρισκόμενος δήλωσε ότι για την έξαρση της εγκληματικότητας ας αναζητηθούν τα αίτια αποκλειστικά στους Αλβανούς και που όταν οι δυνάμεις Ασφαλείας ξυλοκοπούν λαθρομετανάστες και τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας σε επιχειρήσεις - "σκούπα", λέει πως "κάνουν τη δουλιά τους"; Τελικά δεν είναι αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που συντηρούν με την "αδιαφορία" τους ένα καθεστώς υπερεκμετάλλευσης για τους αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας, και που αφού τους ξεζουμίζουν, μετά τους παραδίδουν με φαρισαϊκά και φασιστικά κηρύγματα στα "δικαστήρια" καταδίκης των υπευθύνων για την ανεργία, την εγκληματικότητα και όλα σχεδόν τα δεινά που πλήττουν τον τόπο;***

Ο,τι και να κάνουν για να κρύψουν ότι οι ίδιοι είναι που συντηρούν και αναπαράγουν το θερμοκήπιο της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του εθνικισμού και της "λελογικευμένης" αστυνομοκρατίας, υπάρχουν τα έργα τους και τα λόγια τους που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση είναι που το 1994 καθιστούσε σε επίσημη κρατική πολιτική το πογκρόμ κατά των Αλβανών με αφορμή την όξυνση των ελληνο - αλβανικών σχέσεων. Ηταν η εποχή που ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος - που σήμερα κόπτεται για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι Ελληνες μετανάστες στις χώρες που τους φιλοξενούν - δήλωνε ότι "δεν πρόκειται περί απελάσεων, αλλά περί επαναπροωθήσεων"...

Τότε ήταν που οι ομοϊδεάτες του βουλευτή της ΝΔ Π. Ψωμιάδη, ο οποίος προχτές ζητούσε την εκδίωξη και την απομόνωση των Αλβανών, δήλωναν διά στόματος Β. Τσουδερού τα εξής: "Ενα πράγμα που μπορούν να κάνουν άμεσα όλοι οι Ελληνες είναι πραγματικά να βοηθήσουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να διώχνουν κάθε Αλβανό λαθρομετανάστη από τη χώρα μας και να μην τους κρύβουν...".

Λίγο νωρίτερα, η "αγιοσύνη" του Παντελεήμονα Θεσσαλονίκης, που προχτές ζητούσε "να πεταχτούν έξω" οι Αλβανοί, οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί, ήταν που σε αγαστή συνεργασία με όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ) πότιζαν το σώμα της ελληνικής κοινωνίας με το δηλητήριο του εθνικιστικού παροξυσμού των συλλαλητηρίων της μισαλλοδοξίας και της σκοπιανοφαγίας. Ηταν τότε που ο κ. Παπαθεμελής ζητούσε "σκληρότερα, ακόμα σκληρότερα μέτρα" και που τα ίδια ΜΜΕ, που σήμερα καλούν τους πολίτες "να πάρουν όπλα", τότε εξειδικεύονταν σε "μακεδονομαχικά" παραληρήματα.

***

Οι κυβερνώντες και όλοι οι υπηρέτες ενός αντιδραστικού συστήματος που στύβει τον άνθρωπο σαν λεμονόκουπα για να τον πετάξει μετά στα αζήτητα, είναι οι αυτουργοί της εξαλλοσύνης που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Ο κοινοτάρχης στην Πιερία είναι δικό τους δημιούργημα. Δική μας υποχρέωση, υποχρέωση όλων όσοι βιώνουν το "έγκλημα" της ανεργίας, της ανέχειας, της παρακμής και όλων εκείνων των "λιπασμάτων" που κάνουν να ανθίζει ο "κήπος" του εγκλήματος και του υποκόσμου, είναι να μην αφήσουμε αναπάντητα τα κηρύγματα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Γιατί, όταν πια δε θα παίρνουν φτιασίδωμα οι συνέπειες της υποτίμησης, της μερικής απασχόλησης, της συκοφαντίας και όλων των μέσων που μεταχειρίζεται η καπιταλιστική εξουσία για να τσακίσει τους εκμεταλλευόμενους, τότε δηλαδή που θα αποκαλυφθεί ότι γι' αυτό το κράτος "όλοι είμαστε Αλβανοί", θα είναι αργά να αντιδράσουμε.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ