Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Με αφορμή την έξαρση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με Δελτίο Τύπου του ΔΣ του, καταγγέλλει τα πρόσφατα φαινόμενα χυδαίας ρατσιστικής συμπεριφοράς, όπως το "κήρυγμα" του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και του κοινοτάρχη Παλιού Κεραμειδίου Πιερίας. Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Το ξέσπασμά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, η φασιστική απόφαση του κοινοτάρχη Κεραμειδίου και η τακτική της πλειοψηφίας των ΜΜΕ "ξεχείλισαν το ποτήρι". Η υστερία κατά των ξένων εργατών είναι μεθοδευμένη.

Τα κέντρα που απεργάζονται τέτοιες πολιτικές στο στόχαστρο έχουν τον αποπροσανατολισμό του λαού από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων. Μεταφέρουν την αύξηση της εγκληματικότητας στους οικονομικούς μετανάστες ξέροντας ότι για αυτήν, αλλά και για την αύξηση της ανεργίας, των ναρκωτικών, της φτώχειας φταίει η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας.

Επιδιώκουν τη διάσπαση της Εργατικής Τάξης, χτυπούν την προσπάθεια ένωσης των εργατών διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, ηθών και εθίμων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Πρέπει να παρθούν άμεσα τέτοια πολιτικά μέτρα, ώστε να ξεχωρίσει ο όγκος της πλειοψηφίας των ξένων εργατών από το οργανωμένο έγκλημα. Η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να απλώσουν το χέρι φιλίας προς τους ξένους εργάτες. Να μπουν φραγμός στο ρατσιστικό παροξυσμό, που ενώ θέλει τους οικονομικούς μετανάστες φτηνό εργατικό δυναμικό από τη μία, από την άλλη τους φορτώνει τα δεινά του τόπου".

Καταγγέλλουν τη βία κατά ξένων εργατών

Με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Ραχιωτών και Αγίου Πολυκάρπου Ικαρίας καταγγέλλουν επίσης τις βιαιοπραγίες κατά ξένων εργατών στο νησί από ομάδες κουκουλοφόρων. Συγκεκριμένα επισημαίνουν: "Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι στα μέρη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μπορεί να συμβαίνουν σήμερα τέτοιας μορφής ακρότητες. Ο ρατσισμός και ο δήθεν εθνικισμός είναι ξένος προς τη νοοτροπία, την παιδεία και την ιδεολογία του Ικαριώτη, το ίδιο και η ξενοφοβία".

"Περιμένουμε, αναφέρεται στην ανακοίνωση, με αγωνία την προανάκριση για να φωτιστεί η αλήθεια σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν ένα τόσο απάνθρωπο και βίαιο επεισόδιο". Και καταλήγει: "Οι Ικαριώτικοι σύλλογοι της περιοχής καταγγέλλουν απερίφραστα και με οργή τις βιαιοπραγίες της περασμένης βδομάδας που προκλήθηκαν ενάντια σε ξένους εργάτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ