Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ τονίζει:

"Κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού πάει να δημιουργηθεί στο νομό (και γενικότερα), με αφορμή τις δύο πρόσφατες δολοφονίες στην περιοχή μας.

Ασφαλώς, η άνοδος της εγκληματικότητας είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Χρειάζεται η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την καταστολή και κυρίως για την πρόληψη της εγκληματικότητας, καθώς και λήψη μέτρων για τη φύλαξη των περασμάτων στα σύνορα από λαθρεμπόρους και άλλα κακοποιά στοιχεία.

Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι την καλλιέργεια κλίματος πανικού και κλίματος μαζικής ξενοφοβίας, υπάρχει τεράστια διαφορά. Στη χώρα μας ζουν πάνω από 500.000 οικονομικοί μετανάστες, κυρίως Αλβανοί. Κάθε άλλο παρά για εγκληματικά στοιχεία πρόκειται. Ισα - ίσα, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι, που αγωνίζονται κάτω από άσχημες συνθήκες για να επιβιώσουν.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ωστόσο, αντιμετωπίζουν την εγκληματική δραστηριότητα με τρόπο απαράδεκτο. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα μαζικής υστερίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού. Προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα εγκλήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας (πριν ακόμη εξιχνιαστούν) στους ξένους οικονομικούς μετανάστες και κυρίως στους Αλβανούς (όπως λ.χ. έγινε πρόσφατα με την περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού των δύο αστυνομικών από Ελληνες δραπέτες των φυλακών). Προσπαθούν, έτσι, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να αντιμετωπίζει όλους τους οικονομικούς μετανάστες σαν εγκληματίες. (Ας μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι πέφτουν θύματα εγκληματικής δραστηριότητας όχι λίγες φορές).

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που κινείται στην ίδια κατεύθυνση, όχι μόνο δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα καταστολής και κυρίως πρόληψης της εγκληματικότητας, αλλά, αντίθετα, θέλει τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα καυτά του προβλήματα, από το να στραφεί οργανωμένα ενάντια στη δική της αντιλαϊκή πολιτική - πολιτική που, σε τελευταία ανάλυση, γεννάει την εγκληματικότητα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της, γιατί, ενώ αυξάνει ο αριθμός των αστυνομικών, αντί να τους χρησιμοποιεί για την προστασία των πολιτών από το έγκλημα, τους θέλει δυνάμεις καταστολής ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Κι είναι ακόμα πιο μεγάλες οι ευθύνες της, γιατί, ενώ κόπτεται δήθεν για την εγκληματικότητα, δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων. Τέλος, τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν επιλύει τα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών (ασφάλιση, κάρτα εργασίας, αμοιβές, έλεγχοι της "μαύρης εργασίας"), αφήνοντάς τους έρμαιο στα νύχια διαφόρων σύγχρονων δουλεμπόρων που τους εκμεταλλεύονται και τους εκβιάζουν.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε και την παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τον "παράδεισο" που θα έβρισκαν στην Ελλάδα, ή ότι όλα τα προβλήματα των μεταναστών θα λύνονταν, αν ψήφιζαν αυτούς που τους υποδείχνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι άκρως επικίνδυνα. Πολύ περισσότερο, σε μια ακριτική και ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Καστοριά, σε μια περίοδο ταραγμένη για τα Βαλκάνια, στην οποία οι ιμπεριαλιστές (και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους) θέλουν να υπάρχουν τέτοιου είδους εντάσεις ανάμεσα στους λαούς ή και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, για να περνάνε καλύτερα τα σχέδιά τους να επεμβαίνουν και να επιβάλλουν τη θέλησή τους και την πολιτική τους στους λαούς.

Και βέβαια, ένα τέτοιο κλίμα υστερίας και ξενοφοβίας που επιχειρείται να καλλιεργηθεί στη χώρα μας, αλλά και στο νομό μας ειδικότερα, φωνές που ζητούν να κλείσουν τα σύνορα ή ο κάθε Αλβανός να αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας, δε βοηθούν στη διαμόρφωση καλών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς ούτε, τελικά, επιλύουν κανένα πρόβλημα. Είναι ανάγκη να αντισταθούμε σε τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, να καταδικάσουμε για να απομονώσουμε όλους εκείνους που καλλιεργούν αυτό το κλίμα. Να αντισταθούμε στα όποια σχέδια επεξεργάζονται ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που στόχο έχουν να υπάρχει ένταση και μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς, αντί για σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας. Τέλος, να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο καθεστώς ομηρίας και δουλεμπορίου των οικονομικών μεταναστών και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ