Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στην τελική ευθεία ο αντιυπαλληλικός Κώδικας

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ψήφιση του εκτρώματος του "νέου" υπαλληλικού κώδικα, ο οποίος προορίζεται να χρησιμεύσει ως εργαλείο για την αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και καθυπόταξής τους στις κυβερνητικές επιλογές και εντολές.

Ηδη, αύριο Τετάρτη, συγκαλείται τυπικά η Διακομματική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης με θέμα τον αντιυπαλληλικό Κώδικα, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει η ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία των Κωδίκων.

Η ψήφιση και εφαρμογή του υπαλληλικού κώδικα, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον εμφυλιοπολεμικό, του 1951, συμβαδίζει με την ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων στο δημόσιο, όπως η κατάργηση και συγχώνευση δεκάδων υπηρεσιών κοινωνικού, κυρίως, χαρακτήρα, η άρση της μονιμότητας μέσα από διάφορες μορφές, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών, αλλά και λειτουργιών των δημοσίων υπηρεσιών, κλπ.

Η ΝΔ, με απόφαση του Κ. Καραμανλή, ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει αύριο στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, με πρόσχημα την αποδυνάμωση του... κύρους της επιτροπής και θα καταθέσει τις θέσεις της στη Βουλή. Θέσεις όμως που συμπλέουν και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και τα αντιυπαλληλικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ