Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Αιώνια αθάνατος ο Νίκος Μπελογιάννης

Πραγματοποιήθηκε χτες στο 3ο Νεκροταφείο πολιτικό μνημόσυνο του ήρωα κομμουνιστή από την ΚΟ Κοκκινιάς

Νίκος Μπελογιάννης. Ενα όνομα, που έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στην ψυχή και στην καρδιά του κάθε κομμουνιστή, του κάθε εργαζόμενου, του κάθε ανθρώπου. Ενα όνομα, που αποτελεί σύμβολο θυσίας και αυταπάρνησης, για κάθε νέο και νέα.

Πέρασαν 46 ολόκληρα χρόνια, από εκείνη τη μαύρη Κυριακή του 1952, που δολοφονήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του από την τότε αμερικανοκίνητη κυβέρνηση. Πέρασαν 46 ολόκληρα χρόνια από τότε, που απέδειξαν περίτρανα ότι το σθένος του κομμουνιστή, η αγάπη του για τον άνθρωπο και η συλλογική δράση, είναι πολύ πιο δυνατά από τις τρομοκρατικές ενέργειες της όποιας κυβέρνησης.

Για τιμήσουν τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη, του "Ανθρώπου με το Γαρύφαλλο", η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς πραγματοποίησε, χτες, εκδήλωση στο Γ Νεκροταφείο Νίκαιας, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που έδωσε και τη ζωή του για να δει τη χώρα του πραγματικά ελεύθερη.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, βρέθηκαν στη Νίκαια, κρατώντας ένα γαρίφαλο στο χέρι και έχοντας, στην ψυχή τους, ζωγραφισμένη τη φιγούρα του συντρόφου Νίκου Μπελογιάννη να χαμογελάει, παρόλο που γνώριζε τη θανατική του καταδίκη.

"Το παράδειγμα του Μπελογιάννηπαραμένει λαμπερό"

"Οσο και αν προσπαθούν τα φερέφωνα της αντίδρασης, κομμουνιστολόγοι και αποστάτες του κινήματος να αναμασήσουν τις ξεφτισμένες θεωρίας περί "κατασκοπολογίας" ή περί εσκεμμένων θυσιών του Κόμματος που "τρώει τα παιδιά του", παραδείγματα όπως του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του παραμένουν λαμπερά. Γιατί ο λαός μας και μνήμη διαθέτει και ανάγκη από τέτοιους ήρωες έχει", τόνισε ο Νίκος Παπαγεωργάκης,γραμματέας της ΚΟ της Κοκκινιάς.

Και συνέχισε, λέγοντας: "Η στάση ζωής και το ήθος που χαρακτήριζε ήρωες όπως ο Ν. Μπελογιάννης, αλλά και χιλιάδες άλλους, επώνυμους και ανώνυμους, αποκάλυπτε συνεχώς τη γύμνια των αντιπάλων μας. Ταυτόχρονα όμως, αποκάλυπτε και την αδυναμία τους να νικήσουν το κόμμα της εργατιάς. Το ΚΚΕ".

"Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στον σ. Ν. Μπελογιάννη και τους συντρόφους του, συνέχισε ο Ν. Παπαγεωργάκης, διαβεβαιώνοντας ακόμη πιο τρανά τη θέληση και την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ίδια υπόθεση που και αυτοί πάλεψαν: Για την ευημερία και την εθνική προκοπή του λαού μας. Για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό". Και κατέληξε:"Οι παρακαταθήκες τους και οι πράξεις μας θα είναι αυτές που καθημερινά θα επιβεβαιώνουν ότι είναι Αθάνατοι".

Η ιαχή "ΑΘΑΝΑΤΟΙ" δόνησε αμέσως την ατμόσφαιρα. Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι τραγούδησαν το "Επέσατε Θύματα". Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Μια ηλικιωμένη συντρόφισσα δεν άντεξε. Βούρκωσε, έκλαψε. Δεν έπαψε, όμως, στιγμή να τραγουδάει.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών. Από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε ο γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της ΚΕ Σήφης Κωτσαντής.Εκ μέρους της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς, κατέθεσε ο γραμματέας της Ν. Παπαγεωργάκης, ενώ από την ΠΕΑΕΑ ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Κοκκινιάς Δημήτρης Μαυράκης.Στεφάνι, τέλος, κατέθεσαν η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων του Πειραιά κλπ., ενώ από λίγα λουλούδια κατέθεσαν και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση, εξάλλου, παρευρέθηκε από τη Δημοτική Κίνηση "Δημοκρατική Ενότητα" η Βέρα Νικολαϊδου,καθώς και η νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά με τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", Ελπίδα Παντελάκη.Παρών ήταν, επίσης, και ο ηθοποιός Τίτος Βανδής.

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε βαθιά συγκίνηση, όπου όλοι άκουσαν τον Εθνικό μας Υμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ