• Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στη Βουλή τις κυβερνητικές θέσεις για κατάργηση του οκταώρου
  • Μ. Κωστόπουλος: Με συλλογική αυτοάμυνα θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι
  • - Τις εξοργιστικά αντεργατικές θέσεις της κυβέρνησης που σαρώνουν στην κυριολεξία κατακτήσεις χρόνων του εργατικού κινήματος, παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, κάτω από τον... - 1998-03-31 00:00:00.0"/>
  • Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στη Βουλή τις κυβερνητικές θέσεις για κατάργηση του οκταώρου
  • Μ. Κωστόπουλος: Με συλλογική αυτοάμυνα θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι
  • - Τις εξοργιστικά αντεργατικές θέσεις της κυβέρνησης που σαρώνουν στην κυριολεξία κατακτήσεις χρόνων του εργατικού κινήματος, παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, κάτω από τον... - 1998-03-31 00:00:00.0" /> Σαρώνονται εργατικά δικαιώματα χρόνων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 31 Μάρτη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 5
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    "ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"
    Σαρώνονται εργατικά δικαιώματα χρόνων
    • Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στη Βουλή τις κυβερνητικές θέσεις για κατάργηση του οκταώρου
    • Μ. Κωστόπουλος: Με συλλογική αυτοάμυνα θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι

    Τις εξοργιστικά αντεργατικές θέσεις της κυβέρνησης που σαρώνουν στην κυριολεξία κατακτήσεις χρόνων του εργατικού κινήματος, παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση".

    Η παρουσίαση έγινε σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Σχέσεων και της αντίστοιχης Κοινωνικών Υποθέσεων και ο υπουργός, αφού ανέπτυξε όλες τις πτυχές της αντεργατικής πολιτικής (κατάργηση οκταώρου, μερική απασχόληση στο δημόσιο, μείωση εργοδοτικών εισφορών, υποταγή στην ΟΝΕ) έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι όσοι καταγγέλλουν την κατάργηση του οκταώρου είναι "δημαγωγοί". Ο Μ. Παπαϊωάννου είπε ότι στις 10 Απριλίου το "σχέδιο για την απασχόληση" θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα θα κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Αυτά που εισηγείται η κυβέρνηση θίγουν τα ιερά και όσια του εργατικού κινήματος, τόνισε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι όλα όσα η "Λευκή Βίβλος" θεωρούσε "δυσκαμψίες" (8ωρο, κοινωνική ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας) έρχεται σήμερα να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

    Ο οδοστρωτήρας της ΟΝΕ περνάει πάνω από τα εργατικά δικαιώματα, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας στον παριστάμενο υπουργό ότι η Ελλάδα κύρωσε το 8ωρο που κατακτήθηκε με αίμα, από το 1920 για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση να το καταργήσει, βάζοντας στη θέση του το 9ωρο και το 10ωρο.

    Ο πυρήνας αυτού του κειμένου, τόνισε, εκπονήθηκε το 1990 από τον διευθυντή της ΝΕΣΤΛΕ, ο οποίος υποδείκνυε στις κυβερνήσεις ότι πρέπει να πάρουν τα ανάλογα προπαγανδιστικά μέτρα για να "αναχαιτίσουν" τις κοινωνικές αναταραχές. Παρομοίωσε δε την επίθεση αυτή κατά των εργατικών δικαιωμάτων με τον κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι κάποιου για να τον κλέψει ή να βιάσει το παιδί του και τόνισε: "Μόνο μέσο είναι η αυτοάμυνα των εργαζομένων, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον χειρότερο βιασμό του εργατικού κινήματος, το οποίο και θα αντιδράσει με τη συλλογική αυτοάμυνα".

    Στη δευτερολογία του ο υπουργός Εργασίας διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Μ. Κωστόπουλου, έκανε λόγο για "προσκλητήριο για αίμα" (!), "εύκολα συνθήματα", φτάνοντας στο σημείο να πει ότι "θα έρθει η ώρα που το ΚΚΕ θα υπερασπίζεται τους νόμους του ΠΑΣΟΚ"!

    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Συνέλευση για την απόκρουση της επίθεσης(2011-10-23 00:00:00.0)
    ,Αποκαλύψεις αντεργατικών στόχων(2000-04-03 00:00:00.0)
    Επέλαση στο λαϊκό εισόδημα με όχημα την ΟΝΕ!(1998-11-14 00:00:00.0)
    Ωρες ευθύνης(1998-07-05 00:00:00.0)
    Την άνοιξη ο εργασιακός "χειμώνας"(1998-01-22 00:00:00.0)
    Κυβερνητική ανοχή στην ασυδοσία(1997-11-22 00:00:00.0)

    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ