Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις

Ο κορυφαίος στο είδος του κόντρα - τενόρος Αρης Χριστοφέλλης,εμφανίζεται και πάλι στην Ελλάδα, μετά από απουσία 5 χρόνων, στην αυριανή συναυλία (8.30μμ) της Ορχήστρας των Χρωμάτων,στο "Παλλάς", σε διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες από όπερες των Γκλουκ, Χάιντν, Βιβάλντι και Μπρόσι.

  • Αυλαία σήμερα για τις μουσικές παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη και των συνεργατών του στο "Ζουμ - Στούντιο 5" (Κυδαθηναίων 39, Πλάκα).
  • Συναυλία στην Καβάλα, στη μουσική σκηνή "Παλιό Ωδείο", πραγματοποιούν σήμερα (11μμ) οι "Ενδελέχεια".Το ελληνόφωνο συγκρότημα της ανεξάρτητης ροκ σκηνής παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, που βασίζεται στον πρόσφατο δίσκο του"Βουτιά από ψηλά". Συμμετέχει το συγκρότημα "Ελληνιστάν".
  • Τραγούδια του σε στίχους των Μ. Ελευθερίου, Μ. Μπουρμπούλη, Ευτ. Παπαγιαννοπούλου, Αντ. Παπαϊωάννου, Σ. Ρήγα και Θ. Φουργιώτη παρουσιάζει ο Σπύρος Κουρκουνάκης σήμερα, στις 7μμ, στο μουσικό σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9, Φιξ). Τραγουδούν οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Γεωργία Θεοδωροπούλου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και συμμετέχουν τα "Ετερώνυμα που έλκονται".
  • Στον ίδιο χώρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Γιάννης Γλέζος παρουσιάζει τραγούδια του σε ποίηση των Λόρκα, Καβάφη και Καρυωτάκη, καθώς και τα "Τραγούδια της Εύας" σε ποιήματα της Εύας Λίτινα. Τα μεσημέρια της Κυριακής στο "Δίαυλο" η "Παλιά Ρεζέρβα" παρουσιάζει ρεμπέτικα, Σμυρναίικα και λαϊκά τραγούδια.
  • Μουσική βραδιά με τον "Λουδοβίκο των Ανωγείων" και το συγκρότημά του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/4 (8μμ), στην Πινακοθήκη Πιερίδη του Δήμου Γλυφάδας (Ποσειδώνος 29). Την εκδήλωση διοργανώνουν το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου και ο Μουσικός Καλλιτεχνικός Ομιλος Γλυφάδας.
  • Τη Δευτέρα, επίσης, στις 8.30μμ, στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης) θα δοθεί συναυλία με μουσική και τραγούδια τουΛευτέρη Μιχαλόπουλου από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με ερμηνευτές τους Δώρο Δημοσθένους, Βασίλη Γισδάκη και Αλεξία Μουστάκα.Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης. Συμμετέχει επταμελής Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν έργα Σούμαν και Μπετόβεν για πιάνο, με σολίστ την Χριστίνα Σιώρου.
  • "Διάθλαση" είναι ο τίτλος της μουσικοποιητικής βραδιάς, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα (7μμ), με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα "Εσπερίδες" του "Χίλτον", στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν ποιήματα των Βάσου Βογιατζόγλου και Ρίτας Βούρτση, σε μουσική του Χρύσανθου Μουζακίτη.Τα δύο έργα παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση από τους Βύρων Κολάση και Βικτώρια Βούρτση (απαγγελία) και Τασούλα Μονογενή, Παντελή Ψύχα και Εύη Τσίρτση (τραγούδι). Συμμετέχουν οι μουσικοί Γιώργος Φιλαδελφεύς, Ρίτα Βούρτση και Θοδωρής Μουζακίτης, η Μεικτή Χορωδία του παραρτήματος Εθνικού Ωδείου Περιστερίου και η Συμφωνική Ορχήστρα Εγχόρδων και Πιάνου του Εθνικού Ωδείου.
  • Συναυλία διοργανώνεται επίσης τη Δευτέρα (8.30μμ) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των πόλεων Πειραιά και Νανσί. Η ορχήστρα και χορωδία "Gradus ad Musicam" της γαλλικής πόλης θα παρουσιάσει το έργο"Salomon" του Χέντελ. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ