Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση στο Τορόντο για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ

Η "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ" στο Τορόντο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εορταστική εκδήλωση στις 21 του Μάρτη για τα 80 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Ηπειρωτικού Συλλόγου. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγωνιστικής έξαρσης και αισιοδοξίας, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ έδωσαν το δικό τους "παρών", τιμώντας τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Καναδά Miguel Figueroa, που έγινε δεκτός με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Στο χαιρετισμό του ο σύντροφος Miguel Figueroa αναφέρθηκε στις αυξημένες ευθύνες όλων των προοδευτικών ανθρώπων να αντισταθούν στην "ατζέντα" των πολυεθνικών της IMF και της συντηρητικής κυβέρνησης του Καναδά.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν ο σ. Κώστας Λουλαδάκης,γραμματέας της ΚΟ του ΚΚ Καναδά "Νίκος Μπελογιάννης" και ο γραμματέας της Ελληνο-καναδικής Δημοκρατικής Οργάνωσης Κώστας Λεμπέσης.

Ακολούθησε απαγγελία ποιήματος για το ΚΚΕ από την συντρόφισσα Πίτσα Καραναγνώστη - Δημητροπούλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το ΔΣ της Οργάνωσης των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Τορόντο. Ξεχωριστή και συγκινητική, επίσης, ήταν η στιγμή που ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Τορόντο Απόστολος Καρβούνης που απηύθυνε χαιρετισμό, παρέδωσε επιταγή των 500 δολαρίων για την ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ταινίας για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

  • Η Πίτσα Καραναγνώστη - Δημητροπούλου από το Τορόντο του Καναδά προσφέρει μέσω της "Λέσχης των Φίλων του ΚΚΕ" Τορόντο 50 δολάρια προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και στον αγώνα Δημήτρη Δημητρόπουλου. Ο Δ. Δημητρόπουλος μέχρι την τελευταία του πνοή αγωνιζόταν μέσα από τις γραμμές του ΚΚ Καναδά για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των λαών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ