Κυριακή 5 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωρα της ρήξης και του αγώνα

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Μαντούδι των ανέργων

Κάλεσμα προς την εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους, να σκεφτούν ταξικά και να συσπειρωθούν στη δράση, να δημιουργήσουν το δικό τους πλατύ λαϊκό μέτωπο πάλης και να επιβάλουν με τον οργανωμένο και συστηματικό αγώνα αλλαγές στο συσχετισμό των δυνάμεων, μέχρι και την ανατροπή της σημερινής "τάξης πραγμάτων",απηύθυνε, προχτές το βράδυ, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Μαντούδι, η Γενική Γραμματέας της ΚΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Απευθυνόμενη δε προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, "που ζυμώθηκαν με ιδεολογικούς και συναισθηματικούς δεσμούς" με τους κομμουνιστές, τους κάλεσε να κρίνουν την πορεία του μέχρι σήμερα και να επιχειρήσουν το άλμα στις επιλογές τους. Ηρθε η ώρα, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, της ρήξης με αυτούς τους δεσμούς, πρέπει να επιχειρηθεί το άλμα.

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του Πολιτικού Γραφείου, οι Μ. Μαϊλης και Γ. Ποσοστίδης, μέλη της Γραμματείας της ΚΕ, ο Λ. Γκούνης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, οι Γ. Αργύρης και Τ. Χρονάς, μέλη του Γραφείου Περιοχής και ο γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή την περιοχή της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Πραγματοποίησαν ολοήμερη περιοδεία στη ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη) στην πόλη της Λίμνης, όπου είχαν συνάντηση με τους κοινοτάρχες του Συμβουλίου Περιοχής της 11ης Εδαφικής Περιφέρειας και εκπροσώπους φορέων της περιοχής και το βράδυ η Αλ. Παπαρήγα μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο Μαντούδι της ανεργίας και της παραγωγικής υποβάθμισης, "θύμα" των νεοσυντηρητικών επιλογών των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Μήνυμα αγώνα

Η προσοχή του Κόμματός μας, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι στραμμένη εδώ στο Μαντούδι, γιατί από δω ξεκίνησε το πρώτο οργανωμένο κίνημα ανέργων στη χώρα μας. Τέτοιες δραστηριότητες μεταφέρουν μηνύματα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ΚΚΕ γνωρίζει τα προβλήματά σας και είναι διατεθειμένο να στηρίξει και να παλέψει μαζί σας γι' αυτά, είτε αφορούν την ανεργία, είτε την απασχόληση, είπε η Αλ. Παπαρήγα και αναφέρθηκε στις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνοντας πως το ΚΚΕ, πέρα από τις προτάσεις για αλλαγή της κατάστασης, υποστηρίζει προγράμματα ολόπλευρης προστασίας των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά (επίδομα ανεργίας όσο είναι άνεργοι, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα κ.ά.).

Καταθέτοντας στη συνέχεια την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: Αν δεν υπάρξει ξεσηκωμός του ελληνικού λαού, κυρίως από τους εργατοϋπάλληλους, τη φτωχή αγροτιά και τους φτωχούς επιχειρηματίες. Αν δεν οργανωθεί ένας συστηματικός και οργανωμένος αγώνας, με στόχο να υπάρξουν αλλαγές στο συσχετισμό των δυνάμεων, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δραματικά για τη χώρα μας, πρόβλεψε.

Στις σημερινές συνθήκες που η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δέχονται συνολική επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, πρέπει να βγάλουν και τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για να καταλήξει: Πρέπει να γίνει καθαρό στις συνειδήσεις των εργαζομένων ποιοι είναι με ποιους. Το ΚΚΕ έχει προτείνει στον ελληνικό λαό τη διέξοδο μέσα από το δύσκολο δρόμο του αγώνα ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Παλεύει για να στηθεί ένα πλατύ ανοιχτό λαϊκό μέτωπο των εργατών, των αγροτών, των μικρομεσαίων, το οποίο θα αντιμετωπίσει την κατάσταση, θα επιβάλει αλλαγές και θα διεκδικήσει την εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ