Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κερδοσκοπικός "πυρετός" για τα πολυετή

Κερδοσκοπικός "πυρετός" εκδηλώνεται γύρω από τα πολυετή ομόλογα του δημοσίου, τα οποία έγιναν ανάρπαστα κατά τη χτεσινή δημοπρασία που διενεργήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, χτες πραγματοποιήθηκε δημοπρασία ομολόγων σταθερού επιτοκίου 3ετούς και 7ετούς διάρκειας, ύψους 180 δισ. δρχ. για κάθε κατηγορία τίτλων.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, για τα ομόλογα 7ετούς διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 299 δισ. δρχ. που υπερκάλυψαν κατά 1,7 φορές το ζητούμενο ποσό. Το μέσο σταθμικό επιτόκιο που προέκυψε από τη δημοπρασία ανήλθε σε 8,6%,χαμηλότερο από το επιτόκιο του ορισθέντος τοκομεριδίου 8,7%. Η μέση σταθμική τιμή διαμορφώθηκε σε 100,29 ενώ η κατώτερη τιμή των αποδεκτών προσφορών ήταν 99,80.

Στα τριετή ομόλογα οι προσφορές δεν κάλυψαν το 65% του δημοπρατούμενου ποσού. Αναλυτικότερα, υποβλήθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 98,5 δισ. δρχ., με μέσο σταθμικό επιτόκιο 9,7%,με σημαντική όμως διακύμανση στις προσφερόμενες τιμές. Κάτω από αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μη δεχτεί καμία προσφορά και να επαναλάβει τη δημοπρασία σε μεταγενέστερο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ