Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Υποσχέσεις για "επιείκεια" στην ανανέωση των αδειών

Υποσχέσεις για την "εφαρμογή προγράμματος σταδιακής αντιμετώπισης των προβλημάτων αδειοδότησης και λειτουργίας των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων" - σε Ελληνες και ξένους τουρίστες - μοίρασε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Ν. Σκουλάς.Οι υποσχέσεις αυτές μπορεί να αποδειχτούν στην πορεία του χρόνου, από προεκλογικές ψηφοθηρικές (ενόψει δημοτικών εκλογών) μέχρι και εισπρακτικού χαρακτήρα (του τύπου πληρώστε κάτι για να νομιμοποιήσουμε τις παραβάσεις σας).

Μιλώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης στους εκπροσώπους του κλάδου, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Δωματίων Ελλάδας (ΣΕΕΔΔΕ) που έγινε την Κυριακή, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αφού εξήρε τη σημασία των επιπλωμένων διαμερισμάτων και δωματίων σαν "απαραίτητα συνθετικά της τουριστικής προσφοράς που αντιπροσωπεύει το 40% του συνόλου των τουριστικών κλινών στη χώρα μας":

1. Υποσχέθηκε "τη μέγιστη δυνατή επιείκεια" στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων τουριστικών δωματίων - διαμερισμάτων, που ενδιαφέρονται να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας με την προμήθεια σχετικού σήματος του ΕΟΤ.2. Προανάγγειλε τη "θέσπιση προδιαγραφών και λειτουργικών απαιτήσεων για την ανακατάταξη των καταλυμάτων αυτών", διευκρινίζοντας ότι το θέμα επεξεργάζεται ειδική ομάδα εργασίας.

3. Εκανε λόγο για προσπάθεια που γίνεται από τον ΕΟΤ να "ομαδοποιήσει κατά είδος και μέγεθος τις υφιστάμενες πολεοδομικές παραβάσεις", που έχουν γίνει από ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων, προκειμένου "να εξεταστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η αντιμετώπισή τους".

Ολα τα παραπάνω, δείχνουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σενάρια για την αύξηση - με διάφορους τρόπους - των χρημάτων που εισπράττει από τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων τουριστικών δωματίων και διαμερισμάτων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΔΔΕ επισήμαναν, κατά τη διάρκεια εργασιών του συνεδρίου τους, τη μέχρι σήμερα "ασαφή θεσμική αντιμετώπιση των αναπτυξιακών αναγκών του κλάδου", αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση Ελληνικού Τουριστικού Επιμελητηρίου και εξέλεξαν το νέο ΔΣ της Συνομοσπονδίας.

  • Ανοίγει αύριο τις πύλες της στο κοινό η έκθεση "Τουριστικό Πανόραμα '98", με σκοπό την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού και την ενημέρωση για όλο το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχει η Ελλάδα. Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Απρίλη.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΟΤ ανακοίνωσε χτες ότι σήμερα Τρίτη, εκπρόσωποί του θα παρουσιάσουν - στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και άλλων φορέων - στο Ηράκλειο Κρήτης την πρότασή τους για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του ΕΟΤ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (2006-01-12 00:00:00.0)
Κίνητρα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη Σκύρο (2001-07-31 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι φόροι για τους μικροϊδιοκτήτες (2000-02-29 00:00:00.0)
Στα φετινά επίπεδα οι τιμές για το 2000 (1999-09-04 00:00:00.0)
Από την επόμενη βδομάδα ο "κοινωνικός τουρισμός" (1999-06-12 00:00:00.0)
Οι πολυεθνικές τούς κλέβουν τον τουρισμό (1998-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ