Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κάνουν νόμο τα μέτρα Σπράου

Τη νομοθέτηση των προτάσεων Σπράου για τη διαχείριση των δημόσιων εσόδων, προωθεί η κυβέρνηση Σημίτη, κλιμακώνοντας το μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων, που έχει θέσει σε εφαρμογή.

Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδια νόμου, τα οποία πρόκειται να καταθέσει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων προωθείται η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται σήμερα οι φορολογικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Για την ακρίβεια, οι τακτικοί φορολογικοί έλεγχοι έχουν από καιρό σταματήσει να γίνονται, ως αποτέλεσμα της διάλυσης των οικονομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις νέες προτάσεις, οι έλεγχοι θα γίνονται δειγματοληπτικά, ενώ θα επιχειρηθεί η "αντικειμενικοποίηση" του φορολογικού έργου. Οι ελεγκτικές δηλαδή υπηρεσίες θα προωθούν τις διαδικασίες ελέγχου με βάση κεντρικές κατευθύνσεις και υποδείξεις για τη συλλογή στοιχείων, συμπλήρωση καταστάσεων κλπ.

Στο άλλο μεγάλο θέμα της φοροδιαφυγής, ειδικά του ΦΠΑ, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι δεν αποδίδονται φόροι περισσότεροι του ενός τρισ. δραχμών σε ετήσια βάση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη μηχανοργάνωση του υπουργείου Οικονομικών με την εφαρμογή του συστήματος ΤΑΧΙΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ