Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πασχαλινές συναυλίες

Αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου μαέστρου Ευθύμιου Καβαλιεράτου είναι η αυριανή (8.30μμ), "Πασχαλινή συναυλία" της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ,στο "Παλλάς". Σε διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά θα παρουσιαστούν έργα εμπνευσμένα από τα θεία πάθη των Σ. Μιχαηλίδη ("Δύο Βυζαντινές Μελωδίες"), Γκ. Φορέ ("Ρέκβιεμ"), Ρ. Στράους ("Τέσσερα Τελευταία Τραγούδια") και Δ. Μητρόπουλου ("Ταφή"). Συμμετέχουν οι σολίστ Μ. Ικέουτσι, Α. Κουλουμπής, Μ. Κατσούλη και η Χορωδία της ΕΡΤ.

  • Εναρμονισμένο στο πνεύμα των ημερών είναι το πρόγραμμα και της "Πασχαλινής Συναυλίας" στην Εθνική Λυρική Σκηνή,την Κυριακή (7μμ). Υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη θα παρουσιαστούν το "Αντάτζιο για έγχορδα" του Σάμιουελ Μπάρμπερ,τα "Τέσσερα τελευταία τραγούδια" του Ρίχαρντ Στράους και το "Τε Ντέουμ" του Αντον Μπρούκνερ.Σολίστ θα είναι οι Ιουλία Τρούσσα (σοπράνο), Μαρία Μαρκέτου (μέτζο - σοπράνο), Παύλος Ράπτης (τενόρος) και Φραγκίσκος Βουτσίνος (μπάσος).
  • Τη Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Προκόφιεφ και την Πέμπτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,στη σημερινή της συναυλία (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Θα διευθύνει ο Γ. Κασπτσούκ, ενώ σολίστ θα είναι η Νατάλια Γκούτμαν (βιολοντσέλο). Στον ίδιο χώρο αύριο θα παρουσιαστούν ψαλμοί και τροπάρια της Μ. Εβδομάδας, Βυζαντινής, Γεωργιανής και Αρμενικής Μουσικής, ενώ τη Μ. Δευτέρα η Σαβίνα Γιαννάτου "ζωγραφίζει" τις "Παναγίες του κόσμου" μέσα από λαϊκά κι έντεχνα τραγούδια.
  • Στο πλαίσιο των μουσικών αφιερωμάτων, που διοργανώνει πριν το Πάσχα το"Αετοπούλειο" Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, σήμερα (8μμ) η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία,σε διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου, θα ψάλλει τροπάρια της Μ. Εβδομάδας, στο χώρο του ναού Αγ. Νικολάου (κεντρική πλατεία Χαλανδρίου).
  • Τη Μεγάλη Δευτέρα (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγ. Σώστης) θα φιλοξενηθεί η Πασχαλινή συναυλία, που πραγματοποιούν το "Σύνολο Μπαρόκ Ατενέουμ" και η "Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κορυδαλλού". Σε διεύθυνση του Φοίβου Παπαδόπουλου θα παρουσιαστούν έργα των Χέντελ, Περγκολέζι και Χάιντν. Σολίστ οι Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη και Λίνα Τέντζερη. Είσοδος ελεύθερη.
  • Βυζαντινούς ψαλμούς και ύμνους της Μ. Εβδομάδας, αλλά κι ένα αφιέρωμα στους συνθέτες Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο και Σπανουδάκη θα παρουσιάσει οΜανώλης Μητσιάς στις δύο συναυλίες που θα δώσει, τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη, στο Παλαιό Ωδείο Καβάλας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλία με θέμα τη μουσική από την Ιταλία (2018-04-11 00:00:00.0)
Πτυχές ελληνικής μουσικής δημιουργίας (2009-03-27 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλονίκη και Επίδαυρο (2001-09-01 00:00:00.0)
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνει... (1998-10-21 00:00:00.0)
Ηχοι και συναντήσεις (1998-01-28 00:00:00.0)
Βραδιές κλασικής μουσικής (1996-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ