Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές κλασικής μουσικής

Τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41), οι πιανίστες Παντελής Μπενετάτος και Γιώργος Κοντραφούρης,θα παρουσιάσουν κομμάτια λάτιν, τζαζ, μπαλάντες και μπλουζ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στον ίδιο χώρο στις 13/12 (8.30μμ), φιλοξενείται συναυλία για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Η Εφη Αγραφιώτη και η Μαριάννα Αϊβάζοβα θα παρουσιάσουν γνωστά και άγνωστα έργα πρώιμου κλασικού ύφους των: Μπετόβεν, Μότσαρτ κ.ά. Σημειώνουμε ότι οι δύο πιανίστες εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, αν και συνεργάζονται στενά ως καθηγήτριες του Ωδείου "Ατενέουμ".

  • Την Παρασκευή (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής,η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει τη Συμφωνία αρ.13 του Ντ. Σοστακόβιτς,που είναι βασισμένη σε ποιήματα του Γ. Γεφτουσένκο για πρώτη φορά σε ελληνική μετάφραση. Θα διευθύνει ο γιος του συνθέτη Μαξίμ Σοστακόβιτς,σολίστ θα είναι ο μπάσος Γιώργος Παππάς.Συμμετέχουν οι ανδρικές χορωδίες της ΕΡΤ και της Μακεδονίας σε διδασκαλία Α. Κοντογεωργίου και της Λάρισας σε διδασκαλία Δ. Καρβούνη.Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει επίσης την εορταστική εισαγωγή του ίδιου συνθέτη.
  • Το Σάββατο και την Κυριακή (8.30μμ) η Καμεράτα θα παρουσιάσει στο Μέγαρο έργα Μπετόβεν, Κεκλέν, Μεσιάν, Χάιντν.Και στις δύο συναυλίες η ορχήστρα θα συνεργαστεί, για πρώτη φορά, με τον διακεκριμένο Γάλλο μαέστρο Ζακ Μερσιέ.Στη συναυλία του Σαββάτου συμμετέχουν οι: Φρ. Ντελοζέρ, Μ. Νταβίντοβιτς, Β. Στυλιανού και η χορωδία Φονς Μουζικάλις (διεύθυνση Κ. Κωσταντάρα). Την Κυριακή, σολίστ θα είναι οι: Μαριβόν Λε Ντιζές (βιολί), Γκ. Βολομπούεφ (κλαρινέτο), Ρ. Ρίπο (βιολοντσέλο) και Ν. Σεμιτέκολο (πιάνο).
  • Την Κυριακή (8.30μμ) στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνται οι "Μαϊστορες της Ψαλτικής Τέχνης" με τον διδάσκαλο και χοράρχη τους Γρ. Στάθη,ενώ στις 9 και 10/12 στην αίθουσα "Δ. Μητρόπουλου", το Κουαρτέτο Φόγκλερ από το Βερολίνο, θα παίξει τρία κουαρτέτα για έγχορδα του Μπετόβεν.
  • Τέλος, σημειώνουμε, ότι στις 9 Δεκέμβρη (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών διοργανώνει συναυλία με την Εκκλησιαστική Παιδική Χορωδία του Ινσμπουργκ.Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει χορωδιακή και ενόργανη μουσική του 16ου και 17ου αιώνα, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ευρώπη για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ