Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σχεδία πόλις"

Ενα περιβαλλοντικό δρώμενο παρουσιάζει, μέχρι τις 10/12, η 30μελής ομάδα χορού "Σχεδία της Αναστασίας Λύρα.Από τις 11πμ - 4μμ, εμφανίζεται σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας, του Πειραιά και των προαστίων, με μια πρωτότυπη παρέμβαση (εικαστική, χορευτική), στη ζωή της πόλης. Τα σημεία των εμφανίσεων δεν προαναγγέλλονται, ενώ το δρώμενο προσαρμόζεται στο διαφορετικό περιβάλλον που επισκέπτεται. Το θέαμα δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν περαστικό. Σημειώνουμε ότι χτες το μεσημέρι η "Σχεδία πόλις" φιλοξενήθηκε στην πλατεία της παλιάς Βουλής.

Τα επόμενα δύο χρόνια, η "Σχεδία" θα συνεχίσει τη δράση της με δύο ομαδικά σχήματα: τη Μικρή Σχεδία (πενταμελής) και τη Μεγάλη Σχεδία (εικοσαμελής). Στις αρχές του '97 ετοιμάζει τις παραγωγές: "5 χοροί του Ραβέλ", "Χορευτικά δρώμενα", ενώ την άνοιξη έχει προσκληθεί να δώσει παραστάσεις στη Λιθουανία, στο Ισραήλ και τη Μ. Βρετανία.

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Δρώμενα '96 - Μήνας Χορού",που οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σήμερα (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6Α - Αγ. Σώστης), φιλοξενείται η Ομάδα Χορού της Κατερίνας Παυλάκη.Θα παρουσιάσουν τα έργα: "Μεγάλη Λειτουργία", "Κανών" και "Παραλλαγές".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ