Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέοι δίσκοι
  • Σε ένα διπλό άλμπουμ ("Πόλυγκραμ") κυκλοφόρησε η συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο με έργα του Ηλία Ανδριόπουλου.Ο δίσκος περιλαμβάνει τους "Προσανατολισμούς" του Οδυσσέα Ελύτη και αποσπάσματα από τα "Λαϊκά προάστια" και τα "Γράμματα στο Μακρυγιάννη" σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και Μιχάλη Μπουρμπούλη. Συνοδεύει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε διεύθυνση Ανδρέα Πυλαρινού και η Χορωδία της ΕΡΤ σε διεύθυνση Αντώνη Κοντογεωργίου.
  • "Κίτρινα τριαντάφυλλα" ("Πόλυγκραμ") τιτλοφορείται ο νέος δίσκος του Γιάννη Θωμόπουλου με συνθέσεις του Νίκου Μόσχου και στίχους των Φάνη Καββαδία, Αντώνη Κορρέ και του συνθέτη.
  • Ο ένατος δίσκος του Λάκη Παπαδόπουλου "Το μόνο φίλο μου τον λεν Ιούδα" υπογράφεται στιχουργικά από τους: Παύλο Μάτεσι, Σάνυ Μπαλτζή και Λάκη Παπαδόπουλο.
  • Μια σειρά 12 cd,συλλεκτικής αξίας, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την "FM Records", με αναφορές σε ενότητες παραδοσιακών τραγουδιών. Οι τίτλοι είναι: "Τσάμικα", "Καλαματιανά", "Συρτά", "Τραγούδια του γάμου", "Τραγούδια του βουνού και του κάμπου", "Τραγούδια του Μοριά", "Τραγούδια της Ρούμελης", "Τραγούδια της Θεσσαλίας", "Τραγούδια της τάβλας, κλέφτικα, καμπίσια, τσάμικα και συρτοκαγκέλια", "Χοροί της λεβεντιάς, τσάμικα, συρτά, καλαματιανά", "Τραγούδια της Ηπείρου".
  • Από τη ΜΒΙ κυκλοφόρησε ο δίσκος "Βαλκάνια όνειρα" με το σχήμα "Φανάρι της Ανατολής",το οποίο αποτελεί διακλάδωση του σχήματος "Βόσπορος". Επίσης κυκλοφόρησαν τα "Παντελώς Χειροποίητα" του Παντελή Αμπατζή με τις φωνές των: Γεράσιμου Ανδρεάτου, Παντελή Θαλασσινού, Ελένης Λεγάκη, Αθηνάς Μόραλη, Κώστα Μακεδόνα, Κοσμά Κοκόλη, Γιώργου Παρισίδη, Ελένης Αθανασιάδου.
  • Ο Γιώργος Ανδρέου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ηχογραφούν αυτές τις μέρες και ταξιδεύουν... Ο τίτλος του δίσκου που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες θα είναι "Αρζεντίνα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ