Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ολέθριες πυρκαγιές

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Ανυπολόγιστες οι συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που εξακολουθούν εδώ και μήνες να μαίνονται στο ινδονησιακό τμήμα της νήσου Βόρνεο. Μέχρι τώρα εκτιμάται πως έχουν αποτεφρωθεί πάνω από 2.300.000 στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων, εκ των οποίων τα 731.800 στρέμματα ανήκουν στο "Εθνικό Πάρκο" Κουτάι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ινδονησίας, ο Σιουάρνα Αμπντούλ Φατάχ δήλωσε ότι από την αρχή του χρόνου, εξαιτίας των πυρκαγιών, έχουν προκληθεί ζημιές που υπολογίζονται σε 506 εκατομμύρια δολάρια.

Εξαιτίας των πυρκαγιών έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί ουραγκοτάγκοι. Αλλα ζώα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα δάση, αλλά αντί σωθούν από τη φωτιά έπεσαν κάπου χειρότερα! Στα χέρια χωρικών που τους σκοτώνουν για να πουλήσουν τα μικρά τους... Εξίσου τραγική είναι η τύχη χιλιάδων άλλων ζώων, αλλά και της τοπικής χλωρίδας. Οι περιβαντολλόγοι περιγράφουν τις φετινές φωτιές στο Ανατολικό Καλιμαντάν ως τις χειρότερες στα τελευταία 15 χρόνια.Σύννεφα καπνού "πνίγουν" το Μπρουνέι

Τα πρώτα σημάδια από νέφη αιθαλομίχλης άρχισαν να φθάνουν στο Μπρουνέι και πολλοί φοβούνται ότι θα επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας εξαιτίας καταστροφικών πυρκαγιών στη Βόρνεο.

Ηδη, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπρουνέι ζήτησε άδεια από την Ουάσιγκτον προκειμένου να επιτρέψει στο προσωπικό της να φύγει προσωρινά από την πρωτεύουσα της χώρας αυτής. Αλλες ξένες πρεσβείες έχουν ήδη εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις προς της χώρες τους, προτείνοντας την αναβολή ταξιδιών εξαιτίας των πυρκαγιών, ενώ ήδη η ορατότητα στα αεροδρόμια της περιοχής έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να ακυρωθούν χτες δεκάδες πτήσεις. Οι φωτιές στο Μπρουνέι έχουν αποτεφρώσει πάνω από 4.000 εκτάρια γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ