Πέμπτη 16 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
13 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΦΩΤΙΑ
για το σκάνδαλο ΔΕΗ Φλώρινας

Τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τόσο για τις συγκεκριμένες επιλογές, όσο και γενικά για την ίδια την ενεργειακή πολιτική της χώρας

Δεκατρία συμπεράσματα - φωτιά γύρω από το κυβερνητικό σκάνδαλο με τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα διατυπώνει το ΚΚΕ, με το πόρισμα που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Μπ. Αγγουράκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από το κείμενο, που στηρίζεται στα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η περίπτωση της απευθείας ανάθεσης της κατασκευής της μονάδας με σαφώς υπερτιμημένο τίμημα αποτελεί καραμπινάτο σκάνδαλο, ενώ οι σχετικές μεθοδεύσεις βαρύνουν τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Από τη σχετική συζήτηση, επισημαίνεται στο πόρισμα, αποδείχτηκαν οι "μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση εισαγωγής του φυσικού αερίου, τις επικίνδυνες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και, γενικά, για την ενεργειακή πολιτική της χώρας ενόψει της απελευθέρωσης του ενεργειακού τομέα".


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ