Πέμπτη 16 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα καταδίκης και από τη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πικετοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις συντάξεις πείνας. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στη "βιολογική" - όπως τη χαρακτήρισαν - εξόντωσή τους, που επιβάλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους της πόλης να τους συμπαρασταθούν και να δημιουργήσουν μαζί κοινό Μέτωπο Αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων.

"Η αντικοινωνική και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης μας έβγαλε για μία ακόμη φορά στους δρόμους. Εκφράζουμε με την κινητοποίησή μας αυτή την αγανάκτηση μας για τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία μας έχουν οδηγήσει", τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης Γ. Ραφαηλίδης.Πρόσθεσε ότι δεν πλήττονται μόνο οικονομικά οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να αφαιρέσει όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις από το 8ωρο, μέχρι την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Καβάλα

Μαζική συγκέντρωση και πικετοφορία πραγματοποίησαν χτες και οι συνταξιούχοι Καβάλας. Εξορμώντας απ' το Εργατικό Κέντρο της πόλης και κρατώντας δεκάδες πικέτες, πορεύτηκαν σιωπηλά στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας. Η πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία δημιούργησε μεγάλη εντύπωση, "άγγιξε" το λαό της Καβάλας που έσπευσε να χειροκροτήσει τους διαδηλωτές - συνταξιούχους. Ο Γ. Μπαχάρης πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και της Συντονιστικής Επιτροπής κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στους νέους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

* Την αντισυνταξιουχική αντεργατική κυβερνητική πολιτική καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων και καλεί σε αγώνα "για να ανατρέψουμε μαζί με τους εργάτες αυτή την πολιτική".

Επισημαίνει ότι "το φετινό Πάσχα θα 'ναι για τους συνταξιούχους μαύρο" και υπογραμμίζει ότι "δε φτάνει η αύξηση - κοροϊδία του 3,7%, έρχεται μετά η υποτίμηση, η ανατίμηση σε όλα τα είδη, η λίστα στα φάρμακα κλπ.".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ