Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μάστιγα και ο σκύλος

"Και η ζωή συνεχίζεται" τιτλοφορείται η ταινία του ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.30. Πρόκειται για δραματική ταινία, που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Στο Σουδάν ο Ντον Φράνσις, γιατρός του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Επιδημιών, έρχεται αντιμέτωπος με μια περίεργη, εντελώς άγνωστη, θανατηφόρα ασθένεια, που καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς. Μέσα στα επόμενα χρόνια, τα κρούσματα και οι θάνατοι πληθαίνουν. Ο τρομερός ιός παραμένει άγνωστος και αινιγματικός. Στα 1981 το Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών ενημερώνεται επίσημα και αρχίζει τις πρώτες έρευνες για τη μάστιγα του αιώνα. Πρόκειται για το πρώτο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την καλωδιακή τηλεόραση το 1993 και βασίζεται στο βιβλίο του Ράντις Σιλντς, το οποίο αποτελεί την πρώτη σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα για το AIDS. Η ταινία έχει δυο βασικούς πόλους αναφοράς: την ιατρική έρευνα που γίνεται σ' ένα μικρό ινστιτούτο και τις κινητοποιήσεις της ομοφυλόφιλης κοινότητας του Λος Αντζελες. Με τον Μάθιου Μόντιν.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Ανθρωπος δαγκώνει σκύλο" των Μπενουά Πελβούρ, Αντρέ Μπονζέλ και Ρεμί Μπελβό. Δεν είναι ένα απλό θρίλερ. Είναι ψυχολογική σπουδή πάνω σ' έναν σίριαλ κίλερ και προειδοποίηση για το θαυμασμό που προκαλεί το θέαμα της βίας.... Ο Μπεν κερδίζει τα προς το ζην, σκοτώνοντας απλούς ασήμαντους ανθρώπους. Συνταξιούχους, ταχυδρόμους, νοικοκυρές. Ποτέ δεν τα βάζει με τους δυνατούς, διότι πιστεύει ότι ένας ασήμαντος νεκρός δεν κάνει ποτέ φασαρία, ενώ αν σκοτώσεις μια φάλαινα θα σου την πέσουν όλες οι"οικολογικές οργανώσεις"... Ενα τηλεοπτικό συνεργείο παρακολουθεί τον Μπεν στην καθημερινή του... εργασία, για να τη βγάλει στον "αέρα" τη στιγμή που γίνεται, για να επιτύχει ένα αληθινό "ριάλιτι σόου". Καταλήγει όμως, όχι μόνον να καταγράφει με την κάμερα τα έργα του δολοφόνου, αλλά και να γίνεται συνεργός του. Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1992 με τη Χρυσή Σφαίρα.

Από το STAR στις 23.00 "Μυστικά και ψέματα" Τιμ Χάντερ.

Η Ρέιτσελ Μαρκς, ένα μοντέλο είναι ερωτευμένη με έναν ψυχίατρο. Παρ' όλο, που εκτιμά την εντιμότητα και ευαισθησία του, πλήττει με τον τέλειο χαρακτήρα του. Ενα βράδυ που ο Τζόναθαν εργάζεται έως αργά, εκείνη πηγαίνει σε μια έκθεση ζωγραφικής με μια συνάδελφό της. Εκεί την περιμένει μια έκπληξη. Θα δει τον άνδρα που αγαπά, που υποτίθεται ότι θα δούλευε μέχρι αργά να γελά και να συνοδεύει μια ωραία γυναίκα. Εξαλλη από αγανάκτηση και τυφλωμένη από τη ζήλια τον πλησιάζει και τον χαστουκίζει. Μα είναι άραγε ο ίδιος άνθρωπος; Με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ