Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία αύριο σε Εμπορική - Ιονική

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας,αύριο Πέμπτη, στις τράπεζες Εμπορική - Ιονική,επικύρωσε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, με ψήφους των ΠΑΣΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΣ (ΣΥΝ).Η Εκτελεστική Γραμματεία εξουσιοδοτήθηκε να κηρύξει απεργία διαρκείας, στις δυο αυτές τράπεζες αν ανακοινωθεί η πώλησή τους, με αίτημα τη λειτουργία τους υπό δημόσιο έλεγχο και ενιαία διοίκηση για τρία χρόνια.

ΠΑΣΚΕ και ΑΣ στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Εμπορικής,ψήφισαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ υπέρ της συγχώνευσης των δυο τραπεζών! Στο Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ), οι σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ από την Εμπορική ψήφισαν την πρόταση του προέδρου της ΟΤΟΕ, Δ. Κουσελά,δηλώνοντας όμως τη διαφωνία τους.

Στη συνεδρίαση του ΓΣ, η ΕΣΑΚ Τραπεζών πρότεινε: Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών. Υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων ενάντια στη "Λευκή Βίβλο".Αποχώρηση της ΟΤΟΕ από κάθε "κοινωνικό διάλογο". Κάλεσμα της ΟΤΟΕ προς άλλες ΔΕΚΟ για συντονισμό αγώνων. Αξίωση από τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση και συντονισμό σε πανελλαδικό επίπεδο. Τρίωρη στάση εργασίας σε όλες τις τράπεζες και συγκέντρωση στην Ιονική την Πέμπτη. Παντραπεζική 24ωρη απεργία στις 5 Μάη.Σύσκεψη των ΔΕΚΟ στις 6 Μάη με πρόταση της ΓΣΕΕ για απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ. Κάλεσμα της ΓΣΕΕ σε πανεργατική απεργία, για ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ