Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οταν η "Αυγή" κόπτεται για το συντονισμό...

Δείγμα διαστρέβλωσης των διεργασιών που συντελούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στη βάση του, είναι χθεσινό δημοσίευμα της "Αυγής", με τίτλο "Το ΚΚΕ... απομονώνεται". Σύμφωνα με την "Αυγή", ενώ διευρύνεται το "ρήγμα" στην ΠΑΣΚΕ, μετά το συντονισμό των 13 Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας - Θράκης, "η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ (ΕΣΑΚ) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ξεχωριστής Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος"...

Αυτό που προφανώς δεν μπορεί να αντιληφθεί η "ΑΥΓΗ" και προφανώς τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ, είναι ότι κανείς δεν απομονώνεται όταν βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και μακριά από υποταγμένες ηγεσίες. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Οι "τιμητές" του συντονισμού των αγώνων της εργατικής τάξης ξεχνούν ακόμη να πουν ότι στη σύσκεψη για το συντονισμό των 13 Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας, είναι οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ αυτοί που έλαμψαν διά της απουσίας τους. Και είναι οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ αυτοί που πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν στη θετική κατάληξη αυτής της πρωτοβουλίας, όπως και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Είναι φανερό ότι ανάλογα ψελλίσματα δεν μπορούν ούτε να μειώσουν, ούτε να εμποδίσουν την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων για τη δημιουργία πανελλαδικού μετώπου πάλης αντεπίθεσης των εργαζομένων. Μια προσπάθεια που στην Αθήνα βρίσκει την έκφρασή της στην πρωτοβουλία των σωματείων για ταξικό γιορτασμό στο Σύνταγμα, η οποία στοχεύει να στείλει το κατάλληλο μήνυμα και στις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ