Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Να πάρουν μέρος μαζικά όλοι οι εργαζόμενοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10π.μ.,που διοργανώνει το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ,καλεί με προκήρυξή της η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης - Ν/Τ ΑΔΕΔΥ."Η 1η Μάη του '98 - τονίζεται - σηματοδοτεί για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου την ανάγκη της οικοδόμησης της διεθνούς αλληλεγγύης και ενότητας απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου και των πολυεθνικών".

"Κρατάμε ζωντανό το όραμα του σοσιαλισμού, το όραμα των δολοφονημένων εργατών του Σικάγου, των 200 της Καισαριανής. Διατηρούμε νωπό στη συνείδησή μας το μήνυμα της συνταρακτικής θυσίας τους. Συνεχίζουμε στο δρόμο του ανειρήνευτου αγώνα και της διεθνούς αλληλεγγύης των εργατών όλου του κόσμου", τονίζεται στο κάλεσμα για την Πρωτομαγιά του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΕΚΘ με στάση εργασίας την Παρασκευή 1η Μάη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4μ.μ.

Μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ επισκέφτηκαν χτες εργοστάσια και άλλους εργασιακούς χώρους, καλώντας τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά και δυναμικά μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους. Μεταξύ άλλων περιόδευσαν στο ΤΙΤΑΝ, στην ΠΕΦΚΑ, στη ΦΙΛΚΕΡΑΜ - ΤΖΟΝΣΟΝ, στη ΖΗΜΕΝΣ, στην ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, στην ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ, στον ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ, στον ΟΑΣΘ κλπ. Επίσης ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης και οΒασ. Ρέβας,μέλος της διοίκησης, επισκέφθηκαν την επιχείρηση εμφιαλωμένων ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 20ή μέρα την απεργία τους διεκδικώντας την υπογραφή συμφωνίας για τη φετινή αύξηση των αποδοχών τους. Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και κάλεσαν τους απεργούς να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΑΚ πραγματοποίησαν χτες το βράδυ μεγάλη εξόρμηση στο κέντρο της πόλης. Μοίρασαν προπαγανδιστικό υλικό και κάλεσαν το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στο Κιλκίς

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν αγωνιστικά στη συγκέντρωση που θα γίνει στο ΕΚ Κιλκίς στις 10 το πρωί.

Η συγκέντρωση γίνεται με πρωτοβουλία σωματείων, αφού η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), επέβαλε τη θέση της "να αλλάξει ο τρόπος γιορτασμού", με το αιτιολογικό ότι δε συμμετέχουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ