Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1998
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Στάσεις εργασίας κηρύσσουν ομοσπονδίες και σωματεία για να μεταφερθεί το αγωνιστικό μήνυμα της 1ης Μάη στους χώρους δουλιάς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίες των συνδικάτων για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Προσκλητήριο για καθολική συμμετοχή στην κορυφαία πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 10.30 π.μ.,που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,θα τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά στον Πειραιά, στην οποία οι ταξικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν, προβάλλοντας το δικό τους αγωνιστικό ταξικό πλαίσιο αιτημάτων και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά. Στις 10 το πρωί16 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης διοργανώνουν προσυγκέντρωση έξω από το ΕΚΠ.

Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη προγραμματίζεται μια ώρα στάση εργασίας στα εργοτάξια του μετρό,στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις προς τιμήν της 1ης Μάη. Αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει κηρύξει στάση εργασίας (12μ.μ. - 1μ.μ.), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια. Επίσης, αύριο η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας έχει κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας με παράλληλες εκδηλώσεις σε εργοστάσια.

Για την 1η Μάη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ έχουν αποφασίσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, μέχρι τις 8 το πρωί. Επίσης, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8π.μ. και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Καλούν στο Σύνταγμα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα απευθύνει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής."Να δυναμώνουμε - τονίζει - την πάλη μας για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου".

"Τιμάμε την 1η Μάη ενωτικά - αγωνιστικά - ταξικά, παίρνοντας μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης και καλεί σε πανεργατικό μέτωπο πάλης.

"Ολοι στο Σύνταγμα", καλούν με κοινή τους ανακοίνωση ο Δήμος Ζεφυρίου, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, το Παράρτημα Οικοδόμων και η Ενωση Επαγγελματιών της περιοχής και τονίζουν: "Σήμερα που οι δυνάμεις της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου εντείνουν την επίθεσή τους ενάντια στους εργαζόμενους σε όλο τον πλανήτη, που η ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι εύθραυστη χρειάζεται να σηκώσουμε, να δυναμώσουμε το μέτωπο ενάντια στις επιδιώξεις τους".

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν: Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς και η Εργοστασιακή Επιτροπή εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που οργανώνονται και να διαδηλώσουν "όχι άλλες θυσίες απ' το λαό, μικρότερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο".

Η ΠΕΑΕΑ

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση που διοργανώνει στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σ' όλη τη χώρα, καλεί όλους τους αντιστασιακούς με ανακοίνωσή του και το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ.

Στη Λήμνο

Αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 10π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο,ώστε να αποτελέσει αφετηρία για το ξεδίπλωμα της πιο αποφασιστικής αντεπίθεσης, απευθύνουν προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, με κοινή τους ανακοίνωση, το Παράρτημα Λήμνου του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και σύλλογοι του νησιού.

Καλούν σε αγώνα για: Το δικαίωμα σε όλους και σε όλες για δουλιά. Δωρεάν δημόσια υγεία - παιδεία. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις. Εφαρμογή 7ωρου - 5ήμερου για όλους χωρίς μείωση αποδοχών. Για ειρήνη στα Βαλκάνια ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη διχοτόμηση του Αιγαίου. Να μην περάσει περάσει ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Επίσης, απαιτούν άμεση αποχώρηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ απ' τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ