Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Δεν τόλμησαν να καταδικάσουν την επίσκεψη Μπερνς

"Σκύλος που γαβγίζει, δε δαγκώνει". Η παροιμία αυτή "κολλάει" απόλυτα στη στάση που κράτησε, στην πλειοψηφία του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, σε πρόσφατη συζήτηση για την επίσκεψη και ξενάγηση του Αμερικανού πρεσβευτή, Νίκολας Μπερνς στο δήμο.

Τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πληροφορούμενοι την επίσκεψη του Μπερνς στο Δήμο - που αποφάσισαν σε στενό κύκλο παράγοντες της διοίκησης - προέβησαν σε πομπώδεις αντιδράσεις έως και αντιαμερικανικού περιεχομένου, για να "κάνουν την πάπια" όταν κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν μια τέτοια στάση και στην πράξη. Στην πρόταση των συμβούλων της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου", Ν. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κυρίτση,προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρει απόφαση που να αποδοκιμάζει "την απαράδεκτη και ατιμωτική ενέργεια της διοίκησης του δήμου", απάντησαν ψηφίζοντας "κατά", "λευκό", "αποχή" και "παρών". Οι αντιαμερικανικές δηλώσεις και αποδοκιμασίες για τη στάση της Δημοτικής Αρχής ξεφούσκωσαν όταν είχαν εξαντλήσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούσαν.

Στο διά ταύτα, μόνο η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" και ο ζωγραφιώτικος λαός καταδίκασαν την επίσκεψη του Ν. Μπερνς στην πόλη τους. Θυμίζουμε πως την ώρα που ο Μπερνς ήταν στο Δημαρχείο, έξω από τις "πύλες" πλήθος δημοτών, με πρωτοβουλία του "Ζωγραφιώτικου Κινήματος Ειρήνης", διαδήλωναν την αποδοκιμασία τους.

Σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου", αφού συγχαίρει την πρωτοβουλία αυτή, εκτιμά πως κινείται στο ίδιο μήκος με τις ανησυχίες και τις φιλειρηνικές προσδοκίες του ζωγραφιώτικου λαού. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει πως "η ξενάγηση του Ν. Μπερνς στο δήμο αποφασίστηκε πίσω από τις πλάτες του Δημοτικού Συμβουλίου, σε στενό κύκλο παραγόντων της διοίκησης του δήμου. Πρόκειται για μια ενέργεια που υπαγορεύτηκε από μύχιες επιδιώξεις, να αξιοποιηθεί, δηλαδή, η επίσκεψη για την απόκτηση του επίσημου χρίσματος για τις δημοτικές εκλογές, από τη Χαριλάου Τρικούπη. Οι ισχυρισμοί της δημάρχου, Φ. Σακελλαρίδου, περί "ελληνικής φιλοξενίας σε έναν ξένο επισκέπτη" αποδείχτηκαν καταγέλαστοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ