Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΕΙ
Συντονισμένη δράση ενάντια στη συντηρητική πολιτική
  • Πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των ΠΚΣ από 39 Συλλόγους έγινε το Σάββατο στην Αθήνα
  • Αποφασίστηκε η συγκρότηση 19μελούς Συντονιστικού Συμβουλίου

Φραγμός στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική επίθεση κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι η δράση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας - ΤΕΙ σε κάθε σχολή της χώρας, που με συντονισμένα και οργανωμένα βήματα θα συναντιέται με τους αγώνες του λαού κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στην Πανελλαδική Συνάντηση των ΠΚΣ - ΤΕΙ, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων παρατάξεων από 39 συλλόγους ΤΕΙ της Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας που πηγάζει από τις επιτυχίες των ΠΚΣ στις σχολές των ΤΕΙ, ενώ πάρθηκαν και αποφάσεις για τον τρόπο δράσης σε κάθε σχολή, ώστε να αναπτυχθεί το σπουδαστικό κίνημα, να συντονίσει τα βήματά του με τους αγώνες του λαού μας και να βάλει φραγμό στην κυβερνητική πολιτική.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τους εκπροσώπους η αντιδημοκρατική εκτροπή στο συνδικαλιστικό κίνημα, που κορυφώθηκε με την πραξικοπηματική απόφαση του εκπρόθεσμου από πέρσι Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ να μην πραγματοποιηθεί το 16ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την περίοδο 1 - 4 Μάη. Αποφασίστηκε, επίσης, να ξεδιπλωθεί από τις ΠΚΣ μια πλατιά, ενωτική καμπάνια ενημέρωσης των σπουδαστών και καταγραφής της θέλησής τους. Ταυτόχρονα οι ΠΚΣ θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πραγματοποιηθεί το Πανσπουδαστικό Συνέδριο και για να συντονιστούν οι 48 σύλλογοι ΤΕΙ της χώρας.

Επίσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε η εκλογή 19μελούς Συντονιστικού Συμβουλίου και κεντρικού πανελλαδικού περιοδικού των ΠΚΣ - ΤΕΙ, την ευθύνη έκδοσης του οποίου θα έχει το Συμβούλιο αυτό. Το Συντονιστικό Συμβούλιο επιφορτίζεται με την ευθύνη του καλύτερου συντονισμού των κινήσεων και της συμβολής στην κατεύθυνση της καλύτερης συγκρότησης των ΠΚΣ.

"Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι πολυεθνικές, στο όνομα της σύγκλισης, προχωρούν στην εφαρμογή της πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου, για να συνεχίσει: "Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού", καταπατά κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, καταργεί το 8ωρο, προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα, προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις. Η ανεργία, η φτώχεια και ο ρατσισμός είναι τα χαρακτηριστικά που συμπληρώνουν τη σημερινή εικόνα. Μέρος αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση, είναι και ο νόμος 2525/97. Ενας νόμος που βάζει την οριστική ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ