Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην ημερήσια διάταξη οι κινητοποιήσεις

Με κυβερνητική κάλυψη ο ένας μετά τον άλλο οι ελεύθεροι χώροι οικοδομούνται. Ανακοίνωση της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση"

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Πειραιά που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Φωτίου,ρίχνουν τις αποκλειστικές ευθύνες για το ότι συμβαίνει στην πόλη στον Στ. Λογοθέτη,ο οποίος δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική, προκειμένου να εξαπατήσουν ξανά τον πειραϊκό λαό και να εμφανιστούν σαν σωτήρες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση του οικοπέδου Κούπα, που παρά το χαρακτηρισμό του ως χώρου πρασίνου συνεχίζεται η κατασκευή εκεί σούπερ μάρκετ, αν και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να σταματήσει οποιαδήποτε εργασία. Η αδιαφορία του ιδιοκτήτη στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει ότι έχει την κάλυψη και κυβερνητικών παραγόντων. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Αγ. Σοφίας ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να προστατέψουν τον τελευταίο ελεύθερο χώρο της περιοχής τους.

Για την υπόθεση του οικοπέδου Κούπα η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Οι πρωτοφανείς παραβιάσεις της νομιμότητας είναι έργο όλων τους. Αυτού του πολιτικού, αλλά και παράπλευρου κατεστημένου που ξεπουλά την Ελλάδα, που καταστρέφει τις εργασιακές σχέσεις, που καταστρέφει εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αποδιαρθρώνει παιδεία και υγεία. Αυτής της κυβέρνησης και αυτών των πολιτειακών δομών, στις οποίες κυριαρχούν ή συνεργούν οι γνωστές παρατάξεις. Τους βολεύει όλους τους να ρίχνουν τις ευθύνες στον ανεκδιήγητο Λογοθέτη για να ξαναεξαπατήσουν τον πειραϊκό λαό με κάποιο πρόσωπο "που θα μας σώσει".

Ο Λογοθέτης και η πλειοψηφία του, από τις ίδιες παρατάξεις που κυβερνούν, έχουν τις άμεσες ευθύνες τους αποδιάρθρωσης του δήμου και κατάντιας του να είναι έρμαιο ή συνεργάτης του κάθε λογής νονού που ξεπουλά τον Πειραιά.

Για όλες αυτές τις πράξεις όμως σύμφωνα με το νόμο υπάρχει έλεγχος νομιμότητας από τον περιφερειάρχη, από αρκετούς υπουργούς, και από τον πρωθυπουργό, που τέτοιας έκτασης παραβιάσεις της νομιμότητας έπρεπε να τον ευαισθητοποιήσουν. Ειδικά γι' αυτές τις πολεοδομικές παραβάσεις έχει παράλληλη διοικητική αρμοδιότητα και ο νομάρχης Πειραιά κ. Φωτίου.

Τις γνωρίζουν λίγο ή πολύ όλοι τους, κι αν κάνανε καλά τη δουλιά τους, δε θα μπορούσε να περάσει τέτοια θρασύτητα καμίας δημοτικής αρχής. Και για να μην προφασίζονται οτιδήποτε, η Κίνησή μας τις επισημαίνει.

Ο λόγος είναι σε σας Πειραιώτες. Και στις επερχόμενες εκλογές, αλλά κυρίως τώρα. Μην τους αφήσουμε. Θα κτίσουν και στο κεφάλι μας. Η κατηφόρα που μας οδηγούν οι υποτακτικοί της Νέας Τάξης έχει πολύ δρόμο στην απανθρωπιά και την καταστροφή. Σταματήστε τους. Οι κινητοποιήσεις είναι όσο ποτέ στην ημερήσια διάταξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ