Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Ημερίδα για την ανατροπή του ΠΔ 84/84

Ημερίδα με θέμα την "Αναμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος 84/84" (νομοθέτημα που περιορίζει την ίδρυση και επέκταση νέων ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων στην Αττική), διοργανώνει σήμερα στις 9 το πρωί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7).

Αναλυτικά, η θεματολογία της ημερίδας είναι: Χωροταξικές παρεμβάσεις στην Αττική και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του ΠΔ 84/84 στην προστασία του περιβάλλοντος, επιπτώσεις του ΠΔ στη μεταποιητική δραστηριότητα και την απασχόληση, καταγραφή των προβλημάτων από την εφαρμογή του ΠΔ μέχρι σήμερα, προτάσεις εναρμόνισης του ΠΔ 84/84 με τη νέα βιομηχανική νομοθεσία (ν. 2516/97) και ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση του ΠΔ.

Μέσα από την ημερίδα του ΤΕΕ, ουσιαστικά γίνεται μια προσπάθεια να διαμορφωθεί το επιστημονικό άλλοθι της κυβέρνησης για την ανατροπή του ΠΔ στην κατεύθυνση της ίδρυσης και εγκατάστασης νέων ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων στο Λεκανοπέδιο, σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Επισημαίνεται ότι ο "Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αθήνας - Πειραιά" (ΣΒΑΠ) με έγγραφά του προς τους αρμόδιους φορείς (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Δήμοι και Κοινότητες Θριασίου) έχει εκφράσει την επιδίωξη να "τροποποιηθεί" το ΠΔ 84/84, καταλογίζοντάς του ακόμα και το "μέγιστο μερίδιο ευθύνης για τη μείωση του επιπέδου απασχόλησης και την περιβαλλοντική υποβάθμιση"... Η συγκεκριμένη ημερίδα - με βάση τη θεματολογία της - δε διαφέρει από τις επιδιώξεις των βιομηχάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ